На Львівщині відкриється реабілітаційний табір для дітей

Новини 17 Червня, 2022 49

з соціально-спортивної школи Фонду Реал Мадрид

Від самого початку воєнних дій, громадська організація «Епіцентр дітям», що представляє в Україні мережу соціально-спортивних шкіл Фонду Реал Мадрид, активно допомагає сім’ям вихованців та працівників школи.

Про це інформує Департамент зі зв’язків з громадськістю
ТОВ “Епіцентр К”, пише Четверта студія.

Зокрема, ГО забезпечує їх речами першої необхідності, допомагає з пошуком житла, надає психологічний супровід та продовжує працювати, щоб підтримати кожного учня соціально-спортивної школи з Ірпеня, Києва, а також з Тернопільщини та Хмельниччини.

“Ми надаємо психологічну підтримку кожному учневі індивідуально та в групах, стараємось обрати різні форми: перегляд мотиваційних фільмів, мультфільмів, практичних технік та методик для зняття тривоги, пошук ресурсів, відновлення мотивації через гру. Особливу увагу приділяємо дітям, які не можуть відвідувати тренування”, – розповідає психологиня соціально-спортивних шкіл на Хмельниччині Марія Яремчук.

По завершенню навчального сезону в школах, постала гостра проблема подальшої підтримки та реабілітації вихованців. Тож керівництвом ГО було прийнято рішення організувати реабілітаційний літній табір для учнів соціально-спортивних шкіл. При цьому табір буде поєднано з масштабним міжнародним турніром, подібним до Copa Alma (Кубок Душі), який щороку проводиться Фондом Реал Мадрид.

Цей проєкт дозволить близько сотні дітей з Ірпеня, Києва, Тернопільщини та Хмельниччини відновити фізичне та психологічне здоров’я в мальовничому курортному селищі Славське на Львівщині.

“Це велика підтримка вихованців в такий час. По-перше, для дітей – це перемикання уваги, концентрація на позитиві, нові знайомства, пошук ресурсу, який щодня втрачається через військові дії в Україні. По-друге, це чудова можливість залучити дітей до спорту та інших занять, впроваджуючи цінності Фонду Реал Мадрид” – коментує віцепрезидент ГО “Епіцентр дітям” Тарас Герега.

Відкриття табору та проведення турніру стало можливим завдяки фінансовій допомозі компанії “Епіцентр К”, а також іншим постійним партнерам ГО “Епіцентр дітям”.

ГО «Епіцентр дітям» з 2018 року розвиває мережу соціально-спортивних шкіл Фонду “Реал Мадрид” в Україні. У семи школах, розташованих у Києві, Ірпені, Хмельниччині та Тернопільщині, навчається понад 800 дітей з соціально-незахищених категорій населення (діти-сироти, діти з неповних сімей, діти під опікою, діти воїнів ООС, діти з внутрішньо переміщених сімей, із зони бойових дій, з малозабезпечених сімей).

Особливістю школи є її підхід до навчання: діти займаються не лише у спортивних секціях (футбол, баскетбол), а й вивчають англійську, психологію, беруть участь в екологічних проєктах, їздять на екскурсії за кордон. На постійній основі з дітьми та їх сім’ями психолог проводить курс реабілітації, а навчання та тренування допомагають адаптуватися від наслідків війни. Навчання в школі є безкоштовним. Додатково діти отримують спортивну форму, взуття та харчування від партнерів проєкту. У 2021 році Фонд Реал Мадрид визнав мережу шкіл в Україні однією з найкращих серед 80 країн у світі.

Коментарі

Позначки: