На Львівщині відкрили три кримінальні провадження через фальшиві ПЛР-тести

Новини 13 Квітня, 2021 717

На Львівщині відкрили три кримінальні провадження за фактом підробки ПЛР-тестів.

Таку інформацію у відповідь на запит кореспондентів Суспільного надали у Нацполіції Львівщини, пише “Четверта студія”.

Одне із кримінальних проваджень відкрили за ознаками ч. 3 статті 358 КК України (підробка документів за попередньою змовою групою осіб). Карається обмеженням або позбавленням волі на термін до 5 років. Справу розслідує Львівське районне управління поліції.

Ще два провадження відкрили стосовно працівників турагенцій та візових центрів. Одну справу розслідує Львівське районне управління поліції. Її кваліфікують за ч.3 статті 190 (Шахрайство вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Карається позбавленням волі від 3 до 8 років.

Ще одну справу за ч.2 та ч.3 статті 358 (складання чи видача завідомо підроблених документів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою людей) розслідує Золочівський відділ поліції. Карається позбавленням волі на термін до 5 років, або обмеженням волі.

Як повідомили у головному управлінні поліції Львівщини, у всіх справах триває досудове розслідування. Люди, які можуть бути причетні до правопорушень, не отримували підозр та не були затримані правоохоронцями.

У поліції більше даних не повідомляють. Інформація про стан розслідування є таємницею.

Коментарі

Позначки: , ,