На Львівщині відкрили пам’ятник Герою України Ігорю Костенку

Новини Олег ДОВГАНИК 20 Лютого, 2018 96

Сьогодні, 20 лютого, у внутрішньому дворику географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили погруддя Герою Небесної Сотні,  Герою України Ігорю Костенку.

Вшанувати пам’ять Героя прийшли представники влади, духовенство, академічна спільнота, рідні і друзі Ігоря Костенка.

Почесну місію відкриття пам’ятника Героєві України виконали сестра Ігоря Костенка Інна Костенко та випускник географічного факультету, бойовий побратим, учасник Революції Гідності Володимир Дітчук.

Опісля священики провели чин освячення пам’ятника. Присутні поклали квіти.

“Більшість із нас тут невипадково. Але по-справжньому, що таке втрата, знають тільки матері. У материнських очах по-справжньому видно, що чорне – це чорне, а біле – це біле. Кожен для себе таким чином зможе прийняти рішення, що він робить не так і що треба робити далі. Адже відповідь ми даватимемо перед Богом та перед нашими матерями. Щоб кожен з нас не розміняв своє життя на дрібниці. Пам’ятаймо про тих, хто поклав свої життя за наше майбутнє”, – наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Із присутніми спогадами про сина поділилась мати  Героя Небесної Сотні Оксана Костенко:

“Я щиро вдячна, що у цей скорботний для мене день стільки людей прийшло, аби віддати шану моєму синові. Памятаю, день, коли ми побачили, що він є у списках зарахованих на навчання в університеті. Мій син закохався у Львів, і завдяки своєму синові, я так само полюбила це місто. Дякую за те, що ви поселили його назавжди в цьому місті. Він хотів жити і працювати в Україні, робити для неї добро. Таких, як мій син, є багато, і я вірю, що наша Україна, процвітатиме. Я хочу, щоб в Україну і нарешті настав мир. Щоб перестали плакати діточки, матері, дружини. Бережіть своїх рідних, цінуйте кожен прожитий день разом”.

Хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош» виконав пісню “Не пора”.

Коментарі

Позначки: , ,