На Львівщині відкрили газопровід, який забезпечить паливом сім сіл (ВІДЕО)

Новини 20 Грудня, 2018 114

Фото: Львівська ОДА

У селі Лавриків Жовківського району на Львівщині, 19 грудня  відкрили газопровід.

Підвідний газопровід середнього тиску забезпечить природнім газом 450 домогосподарств 7 сіл Лавриківської сільської ради.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«За останні роки всі ми можемо побачити, що в нашій області багато чого змінюється. Десь провели газ, десь побудували дорогу, нову школу, дитячий майданчик. Ці зміни тривають, і головне, що вони помітні», – наголосив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Одним з перших у домівку газ отримав мешканець села Лавриків Богдан Сало. Чоловік разом із дружиною утримують господарство та до цього часу для обігріву помешкання використовували пічне опалення на дровах, а для приготування їжі газовий балон.

«Це довгоочікуваний для нас газ. З газом набагато легше, адже дрова треба привезти, порізати, порубати, скласти, а газ запалив і в хаті тепло», –  розповів Богдан Сало.

У 2018 році фінансування проекту проводили в межах реалізації програми газифікації населених пунктів Львівської області на 2018-2020 роки. Відтак, збудували 3,6 км газопроводу загальною вартістю 2 286,8 тис грн, з яких 2041,8 тис грн – кошти обласного бюджету  та  245 тис грн – кошти місцевого бюджету.

«Сьогодні мешканці села, а це 450 домогосподарств, 7 сіл, які входять в Лавриківську сільську зону, отримують газ. Вони на це чекали понад 10 років і спільними зусиллями, як обласної так і місцевої влади, ми це зробили. Були виділені кошти, зроблені відповідні роботи і сьогодні ми бачимо результат. Це один з проектів, які цього року реалізовувались в межах обласної програми газифікації населених пунктів»,-  розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

В межах реалізації програми газифікації населених пунктів Львівської області на 2018-2020 роки  реалізували 5 проектів з будівництва підвідних газопроводів до сіл Лавриків та Бабії Жовківського району, с. Перекалки Кам’янка-Бузького району, с. Блажів Самбірського району, с. Вовче Турківського району. Загальна сума виділених по Програмі коштів становить 7,69 млн грн.

Відео: Львівська ОДА

 

Коментарі

Позначки: , ,