На Львівщині відбувся Українсько-польський бізнес-форум

Новини 05 Грудня, 2023 87

В межах форуму Агенція регіонального розвитку Львівщини та Верхньосілезький фонд підписали двосторонній меморандум

Сотня учасників з обох країн зібрались, аби спільно напрацювати нові напрями співпраці – зокрема в галузі торгівлі між представниками бізнесу Сілезії (регіон у Польщі) та Львівської області.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОДА.

Долучились до форуму представники Генерального консульства Республіки Польща у Львові, бізнес-асоціації Польщі, керівництво Львівської ОВА, підприємці. Захід поділили на кілька панельних дискусій, в межах яких обговорили важливі питання співпраці.

Першочергово сторони розглянули ідею організації торговельних місії експортно орієнтованого бізнесу до Сілезького воєводства для налагодження нових контактів, обміну досвідом між підприємствами Сілезії та Львівщини, а також нарощення торговельного обороту.

Окрім цього, польська делегація поділась досвідом ревітації вугільних шахт у Сілезькому воєводстві.

Цей процес у Польщі стартував 25 років тому.

Тамтешні шахти повністю не законсервували, а перетворили на музеї та культурні заклади.

На Львівщині триває процес трансформації Червоноградського вугільного регіону, тож представники Львівської ОВА висловили зацікавленість в обміні знаннями щодо ревітації місцевих шахт за польським принципом.

В межах форуму Агенція регіонального розвитку Львівщини та Верхньосілезький фонд підписали двосторонній меморандум.

Сторони задекларували свою готовність розпочати співпрацю у сфері підтримки підприємств малого та середнього бізнесу з Сілезького воєводства, розширенні діяльності на українському ринку тощо.

 

Коментарі

Позначки: