На Львівщині відбувся Мовленнєвий лабораторіум (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 19 Грудня, 2023 207

ГОЛОС … МОВА … КОМУНІКАЦІЯ … МОВЛЕННЯ … ГОВОРІННЯ …

На Львівщині вже вкотре «МОВЛЕННЄВИЙ ЛАБОРАТОРІУМ 2023»/ЗИМА/зібрав своїх учасників. Захід набирає обертів і популярності не тільки серед фахівців-логопедів, а й студентів закладів вищої освіти.

Про це пише Четверта студія.

За дві сесії «лабораторіуму» було охоплено за статистикою відвідувань 354 фахівців Львівської області та міста Львова, які працюють в державних та приватних закладах освіти.

То не просто слова, то надважливі функціонали людини. А будь-яке порушення хоч одного з тих функціоналів, може негативно впливати на життєдіяльність людини.

І вже тоді, на допомогу приходить він, рятівник, ім’я якому ЛОГОПЕД.

ЯКИЙ ЦЕ ЗАХІД? ДЛЯ КОГО ВІН? ХТО ЙОГО ОРГАНІЗАТОР? ЯКА ЙОГО МЕТА?

12 грудня 2023 року, в приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, логопедині Львова і області вдруге зібрались задля професійного спілкування та навчанні. Говорили про актуальні і розповсюджені мовленнєві порушення сьогодення, про те, як фахівцю долати стани стресу, про нестандартні методи і методики в сучасній логопедії, про діяльність вчителя-логопеда в онлайн форматі.

Декілька годин продуктивної роботи, під час якої фахівчині тренувались, ставили питання організаторам та спікерам, в цілому були активні і зацікавлені, адже потреба в професійному спілкуванні, фаховому саморозвитку, для сучасного логопеда, є питаннями надважливими в непростий для країни час.

Фахівець з логопедії сьогодення працює з тяжкими порушеннями мовлення, такими, як афазії (порушення мови та мовлення при інсультах, черепно-мозкових травмах, онкології, пораненнях), різними формами заїкання (як у дітей, так і у дорослих), дизартрії, порушення голосової функції, ковтання. Для багатьох з них актуальною стала корекційно-реабілітаційна робота з ветеранами та військовими, які отримали контузії, поранення, а нині проходять реабілітацію.

Для участі у заході «МОВЛЕННЄВИЙ ЛАБОРАТОРІУМ 2023» / ЗИМА / та для висвітлення важливих тем були запрошені спікери заходу – досвідчені фахівці своєї справи. Знайомимо Вас з п.Лілією ЛЕПЕХОЮ (директоркою КУ «Інклюзивно-ресурсного центру Шевченківського району №2 м.Львова), яка висвітлила тему: “Стрес? Ні, не чули! Дієві техніки  психоемоційного стану фахівця.” Захід «Мовленнєвий лабораторіум 2023» продовжила п.Галина СТРУС (Онлайн логопед АРТЛОГОПЕД-НОВАТОР. Засновниця унікальної методики через малювання. Логопед онлайн для дітей 1+) та провела практичний майстер клас на тему: “Онлайн логопед! Інноваційні методи і прийоми в роботі онлайн логопеда!”.

Захід відзначився й новаторськими кейсами та практиками, які провела п.Тетяна ЯРМАК (логопед, засновник та керівник освітньо-тренінгового центру та логопедичного центру мови та мовлення «ЛОГОДАР) на тему: “Мозковий штурм, як поєднати і впровадити  загальновідомі методи з нестандартними,

Масштабні соціальні освітні заходи центру «ЛОГОДАР» за 2023 рік, які були проведені у містах Львів, Івано-Франківськ, Житомир, Київ, а також в онлайн форматі, відвідали понад 3640 фахівців з логопедів з усієї країни та зарубіжжя, що доводить важливість таких зустрічей серед цієї педагогічної спільноти та не тільки.

А плідна співпраця освітньо-тренінгового центру «ЛОГОДАР» з закладами вищої освіти (Житомирський державний університет імені Івана Франка, Львівський державний університет імені Івана Франка, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника дала можливість ділитися досвідом зі студентами, майбутніми логопедами.

«МОВЛЕННЄВИЙ ЛАБОРАТОРІУМ» – це концентрат новаторських підходів, кейсів та лайфхаків в творчо-практичну скриньку логопеда. А ще – це спілкування  колег наживо, ділячись досвідом. А ще, це можливість логопедичній спільноті України популяризувати професію логопед; звернути увагу суспільства на важливість мови та мовлення (просвітницький аспект); звернути увагу влади на проблематику в роботі логопедів державних закладів освіти; професійне спілкування та обмін досвідом, залучення та навчання студентів, а також професійні колаборації з суміжними напрямками (психологія, арт-терапія, фізична реабілітація тощо…)

12 грудня 2023 року освітній захід для вчителів-логопедів Львівщини відбувся за підтримки Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації та головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти управління освіти та інновацій департаменту освіти і науки ЛОДА п.Марії ВАСЮНИК-КУЛІЄВОЇ, а також громадської організації “Центр ініціатив сприяння соціальному та культурному розвитку в Україні”, керуючим партнером якої є п.Роман БІЛЯВСЬКИЙ.

Освітньо-тренінговий центр «ЛОГОДАР», засновниця та керівниця п.Тетяна ЯРМАК, організатор «МОВЛЕННЄВОГО ЛАБОРАТОРІУМ» / ОСІННЬ / ЗИМА /, висловлює щиру дяку учасникам, спікерам і всім, хто сприяє проведенню та організації соціально важливих заходів, а також інформаційним партнерам за висвітлення подій.

А ЩО Ж ДАЛІ? А далі, попереду 2024 рік, який буде не менш насичений, адже центр «ЛОГОДАР» готує насичену освітню програму в Україні. Дякуємо всім, що Ви є поруч…

Коментарі

Позначки: ,