На Львівщині відбулися перші засідання територіальних виборчих комісій

Новини 13 Серпня, 2020 255

Вибори 2020

Присутні заслухали голову обласної ТВК Андрія Лозинського, який поінформував про рішення ЦВК створити територіальні виборчі комісії, ознайомив членів комісії зі змістом статті 38 Виборчого кодексу України і запропонував прийняти присягу члена комісії

У приміщенні Львівської облдержадміністрації відбулося перше засідання Львівської обласної територіальної виборчої комісії. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

Вона зауважила, що обласну ТВК було утворено та сформовано її склад постановою Центральної виборчої комісії від 10 серпня, відтак, згідно із вимогами абзацу третього частини першої і частини третьої статті 36 Виборчого кодексу України, перше засідання необхідно було скликати не пізніш як на другий день після дня формування її складу, тобто не пізніше 12 серпня.

За словами посадовиці, участь у роботі засідання обласної ТВК взяли 15 із 18-ти її членів. Присутні заслухали голову обласної ТВК Андрія Лозинського, який поінформував про рішення ЦВК створити територіальні виборчі комісії, ознайомив членів комісії зі змістом статті 38 Виборчого кодексу України і запропонував прийняти присягу члена комісії. Присягу прийняли всі 15 присутніх членів комісії. Комісія розпочала свою роботу.

Також цього дня, 12 серпня, відбулися перші засідання районних та міських територіальних виборчих комісій на території області. Члени цих комісій теж прийняли присяги.

Нагадаємо, що 15 липня Верховна Рада України призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 25 жовтня.

Коментарі

Позначки: , ,