На Львівщині відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні

Новини 27 Жовтня, 2018 77

На Львівщині відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 27 жовтня, у Музеї визвольної боротьби України відбулись Всеукраїнські  збори  родин Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали власне життя за волю та незалежність нашої країни.

“Найважливіше пам’ятати, що усе це – не даремно. Я хочу, щоб у нас всіх була тверда віра в це. Сьогодні увага суспільства прикована до вас, і воно стежить за вашими діями, словами та вчинками. Я хочу, аби ви не розгубились по світу та не залишились наодинці із власними проблемами та болем. Кожного дня пам’ятайте, що від вас залежить багато. Велика честь вам і хвала за те, що ви єдині, тримаєтесь разом. Якщо ми будемо йди поруч, плечем до плеча, серцем до серця, то в нашій державі обов’язково все буде гаразд. Адже ці мужні люди загинули за нас з вами, аби дати нам усім шанс. І сьогодні важливо цей шанс використати», – звернувся до учасників голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

У межах заходу присутнім продемонстрували відеоролик про проект «День народження Героя Небесної Сотні», який започаткував департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА спільно з Музеєм визвольної боротьби України.

Як зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, проект “День народження Героя Небесної Сотні” створили, щоб українських героїв вшановували не в окремі дати, а пам’ятали про них повсякчас.

“Цим проектом кожен день народження Героїв Небесної Сотні з Львівщини буде відзначений на високому рівні, ми залучаємо різні середовища, від школи, де навчались Герої, до колег, друзів, родини і звичайно – мистецький супровід. Таким чином ми популяризуємо нашу українську історію та її творців”, – наголосила Мирослава Туркало.

Опісля, також відбулись збори громадської організації «Родина Героїв «Небесної Сотні», яка є організатором зборів.

Довідково:

Громадська організація «Родина Героїв «Небесної Сотні» утворена влітку 2014 року.

На сьогодні організація об’єднує представників більшості родин Героїв «Небесної Сотні» – Героїв України. Членами організації близько 170 осіб.    Це батьки і матері Героїв, дружини або чоловіки, їх сини, доньки, онуки, рідні брати і сестри та інші близькі родичі. Організація є неприбутковою, її діяльність здійснюється на засадах добровільності та самоорганізації.

На Львівщині відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні. Фото прес-служба ЛОДА. 

На Львівщині відбулись Всеукраїнські збори родин Героїв Небесної Сотні. Фото прес-служба ЛОДА.

 

Коментарі

Позначки: , ,