На Львівщині відбудеться Рада регіонального розвитку

Новини 23 Листопада, 2018 36

В кожному регіоні країни повинні бути розроблені плани перспективного розвитку територій. Ці плани будуть містити позиції із основних інфраструктурних проектів, об’єктів соціальної та житлово-комунальної сфери, що повинні бути відремонтовані, збудовані, доведені до відповідного рівня експлуатації протягом 2019 – 2021 років.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

У Львівській області процес формування такого Плану перспективного розвитку територій розпочнуть із засідання Ради регіонального розвитку Львівщини.

«На Раді буде представлено бачення та підхід до розроблення такого середньострокового дороговказу із виконання робіт на різних об’єктах до 2021 року. Протягом останніх років Львівщина зокрема та країна в цілому розвивається достатньо динамічно. За останні три роки на Львівщині відремонтували понад 1700 кілометрів доріг, відбулись ремонти на тисячах соціальних об’єктів. Однак, потрібно чітко визначити, у що і де на території області треба інвестувати перш за все», – розповів директор департаменту економічної політики Роман Филипів.

Процес формування перспективного плану включатиме консультації з громадськістю, бюджетними фахівцями та експертним середовищем.

«Обов’язковою складовою цього процесу буде спілкування з громадою, адже потрібно почути думку щодо пріоритетів у частині будівництва, реконструкції чи капітального ремонту. Окрім того, ми повинні почути думку експертного середовища з різних галузей щодо перспектив розвитку області. Вкрай важливо продемонструвати громадам, що можливостей є чимало. А громади, що вже утворились, повинні показати позитивний приклад», – зазначив Роман Филипів.

Рада регіонального розвитку відбудеться у понеділок, 26 листопада, у Палаці Залізничників о 16:00. Після засідання Ради розпочнуться роботи на місцях, аби на початку 2019 року сформувати План перспективного розвитку із переліком тих об’єктів, які першочерговими будуть підлягати реконструкції чи будівництву.

Коментарі

Позначки: , ,