На Львівщині відбудеться призов резервістів на навчальні збори

Новини 15 Січня, 2020 1 126

Фото: "Джерела Трускавця"

Збори будуть проводиться на полігонах Львівської області у першому кварталі цього року

У першому кварталі цього року відбудуться збори резервістів оперативного резерву Збройних сил України.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Джерела Трускавця», згідно наказу Міністерства оборони України, розпорядження Львівського обласного військового комісаріату на І квартал 2020 року визначено завдання щодо призову резервістів оперативного резерву першої черги Збройних Сил України на навчальні збори:

в/ч А 0998 з 14 лютого 2020 року по 28 лютого 2020 року (терміном на 15 діб);

в/ч А 4267, А 1556 з 18 лютого по 18 березня 2020 року (терміном на 30 діб).

Основними завданнями зборів визначено вдосконалення навичок військовозобов’язаних з володіння зброєю, формування підрозділів та їх злагоджена підготовка до виконання завдань за призначенням; формування та вдосконалення командирами практичних навичок в умілому керівництві підлеглими.

Учасники та територія навчань:

Учасниками навчальних (спеціальних) зборів є військовозобов’язані громадяни у віці до 50 років (крім допризовників, призовників, а також осіб які під час шести хвиль часткової мобілізації (2014-2016 р.р.) призивались у лави Збройних Сил України).

Навчальні (спеціальні) збори з військовозобов’язаним будуть проводиться на полігонах Львівської області (Яворів, Старичі та інші).

Період навчань:

Навчанні збори проводитимуться протягом лютого – березня 2020 року.

Оповіщення:

Оповіщення проводиться на вимогу розпоряджень військового комісара Дрогобицько-Бориславського об’єднаного районного військового комісара, в якому зазначаються терміни та перелік осіб на виклик та проходження медичної комісії.

Відповідальність за ухилення від навчальних (спеціальних) зборів:

Ухилення військовозобов’язаного від навчальних (чи перевірних) або спеціальних зборів карається штрафом до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1190 гривень) або арештом на строк до шести місяців (ч. 2 ст. 337 Кримінального кодексу України).

Коментарі

Позначки: , , , ,