На Львівщині від укусу змії постраждала дитина

Новини 27 Червня, 2022 102

Напередодні, 26 червня, рятувальники отримали повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру потрапив 13-річний хлопчик зі Стрия. Його діагноз – укус змії.

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише «Четверта студія».

Разом з тим, учора з таким самим діагнозом шпиталізували 21-річну та 25-річну дівчат з Дрогобицького району.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає жителів області бути обережними та уважними у лісі чи на природі. Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.

У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Симптоми від укусу змії: місцеве подразнення шкіри, біль та розвиток некрозів у місці ураження, слабкість, запаморочення, нудота та масивні набряки. Можливий розвиток алергічної реакції! Ступінь вираження симптомів залежить від кількості отрути, яка потрапила в організм, але смертельні випадки трапляються рідко.

«У процесі надання першої медичної допомоги варто пам’ятати про дві речі. По-перше, необхідно знерухомити постраждалу кінцівку. Для цього можна накласти шину, використовуючи підручні засоби, наприклад за допомогою двох гілок та пов’язки (замість бинта також можна використати шарф чи футболку). Важливо знати: що більше ми рухаємося, то швидше отрута поширюється тілом. По-друге, до рани варто прикласти щось холодне. До слова, для цього існують спеціальні охолоджувальні пакети, які можна придбати в аптеці», – розповів Тарас Кушнір, завідувач Станції ЕМД «Стрий».

Коментарі

Позначки: ,