На Львівщині від негоди постраждала туристична інфраструктура заповідника “Тустань”

Новини 04 Липня, 2023 166

На Львівщині від негоди постраждала туристична інфраструктура заповідника "Тустань"

Ситуацію офіційно визначили як надзвичайну регіонального рівня

24 мільйони гривень з резервного фонду обласного бюджету виділимо на ліквідацію наслідків паводку у Східницькій громаді.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

“Також допоможемо відновити туристичну інфраструктуру «Тустані». За це ми проголосували на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС. Кошти скеруємо на ліквідацію наслідків негоди 10 червня. Тоді, через вихід з берегів річки Східничанки на територіях Східницької (Дрогобицький р-н) та Сколівської (Стрийський р-н) громад і річки Свіча на території Журавненської територіальної громади (Стрийський район), вода зруйнувала 10 мостів, газопроводи середнього тиску та підтопила більш ніж 100 господарств”, – повідомив Холод.

Ситуацію офіційно визначили як надзвичайну регіонального рівня.

“Грошей у власних бюджетах постраждалим громадам не вистачить. Тому комісія вирішила допомогти Східницькій та Журавненській громадам. Для Східниці виділимо 24 млн гривень – головно на відбудову мостів.

Також ініціюємо зміни до цільової програми щодо фінансування комплексу відновлювальних заходів у Журавненській громаді та нашому комунальному закладу ЛОР «Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Тустань» (Тустань (Tustan’)). Тут вода пошкодила три мости, якими тепер не можуть перейти туристи”, – повідомив Холод.

Коментарі

Позначки: , , ,