На Львівщині в пунктах пропуску утворилися черги на в’їзд в Україну (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Грудня, 2021 208
На Львівщині в пунктах пропуску утворилися черги на в'їзд в Україну

На Львівщині в пунктах пропуску утворилися черги на в'їзд в Україну

На кордоні з Польщею утворилися черги на в’їзд в Україну. Вранці, 22 грудня, у пункті пропуску “Краківець” було 110 легкових автомобілів та 210 вантажних. На виїзд з України було 20 легкових машин. Схожа ситуація була в пункті пропуску “Шегині”. В інших пунктах пропуску черг не було.

Про це повідомляє Суспільне, пише “Четверта студія”.

Андрій Керись їде додому з Польщі. Чоловік там працює вже 12 років. Каже, що на кордоні з польської сторони чекав близько години.

“Враховуючи цю ситуацію, мені здається, що доволі швидко. Взагалі, як правило, довго стоїмо на кордоні. Я більше переживаю за повернення в Польщу, тому що зазвичай з того боку набагато гірша ситуація. Я стараюсь виїжджати в суботу або в неділю зранку, тому що там найбільший шанс швидше проскочити. Бувало і за півтори години проходиш, траплялося і шість, і сім, і десять годин стояти”, — каже Андрій Керись.

За словами начальника відділення інспекторів прикордонної служби “Краківець” Сергія Веретільника, зранку, 22 грудня, на в’їзд в Україну утворилася черга.

“Станом на сьогодні перед пунктом пропуску “Краківець” з польської сторони спостерігалося незначне накопичення транспортних засобів, десь в районі ста автомобілів”, — каже Сергій Веретільник.

На виїзд з України у пункті пропуску “Краківець” було близько 20 машин.

“Ми призначаємо додаткові прикордонні наряди на в’їзд в Україну. По завершенню свят так само буде перенаправлення наших сил та засобів прикордонних нарядів по перевірці документів, оглядів транспортних засобів, щоб зумовити комфортний перетин кордону на виїзд з України”, — каже заступник начальника відділу організації прикордонного контролю Віктор Сампір.

Прикордонники прогнозують – черги на в’їзд в Україну будуть до кінця тижня.

“Черги перед пунктами пропуску скоріш за все закінчаться з настанням католицького Різдва – 25 грудня. Відповідно, будуть відновлені в напрямку виїзду з України після закінчення всіх новорічно-різдвяних свят. Ще десь в районі з 10 по 14 січня ми очікуємо певне накопичення на виїзд з України. Наші громадяни будуть повертатися до країн ЄС на роботу, хто постійно проживає в такому форматі”, — додає Сергій Веретільник.

Коментарі

Позначки: ,