На Львівщині в горах виявили червонокнижного лося (ФОТО)

Новини 25 Листопада, 2021 55
На Львівщині в горах виявили червонокнижного лося

На Львівщині в горах виявили червонокнижного лося

До Національного природного парку «Сколівські Бескиди» забрів лось.

Як пише “Четверта студія”, про це «Вголосу» повідомив директор парку Василь Приндак.

За його словами, цей випадок унікальний, тому що в цьому районі досі лосів не бачили й міграційні шляхи цих тварин не пролягають через Карпати.

«Це несподіваний гість. І ми ще не знаємо, чи він зупиниться у парку надовше, чи піде далі. Лось пасеться. Ми також заготували сіно. І якщо він вирішить тут перезимувати, то ми підгодовуватимемо його», – каже він.

Виявити несподіваного гостя вдалося завдяки фотопасткам, які розташовані на території парку.  За словами Василя Приндака, всього в парку є 70 фотопасток, які зафіксували різноманітних тварин, які живуть в парку. А досі лісники визначали про наявність тварин у парку за слідами, які залишали тварини.

А тепер, завдяки фотопасткам вдалося добре розгледіти ведмежат та рисенят, які тут народилися навесні.

«Всю минулу зиму у нас стояли фотопастки. А навесні ми проаналізували та побачили, що у нас є малята. Рисей ідентифікували за плямами на хутрі. І тепер ми знаємо, що у нас живуть вісім дорослих та два маленьких. Зараз вони вже виросли. Також одна камера знімала тільки двох ведмежат. Тваринки бавилися тільки коло цієї камери. Тому ми маємо сотні знімків цих дитинчат», – розповідає директор парку.

Цієї зими до фотопасток вже потрапили рисі та вовк.

Василь Приндак каже, що фотопастки розташовують не будь-де, а згідно зі спеціальною схемою, яку визначають за певними алгоритмами. Тому уся територія парку, а це 35 тисяч гектарів, охоплена спостереженням.

На Львівщині в горах виявили червонокнижного лося

На Львівщині в горах виявили червонокнижного лося

Коментарі

Позначки: , ,