На Львівщині університет, який зазнав атаки, вшанував Степана Бандеру (ФОТО)

Новини 31 Січня, 2024 41

Заходи перенесли з першого дня місяця на останній

Львівський національний університет природокористування у Дублянах сьогодні вшанував 115-ий День народження Степана Бандери.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Першого січня, на День народження Провідника, ворог скерував «шахеди» на два цивільні обʼєкти в нашій області, повʼязані з його постаттю. росія знищила музей Шухевича та пошкодила покрівлю одного з корпусів Національного університету природокористування, де свого часу навчався Степан Андрійович.

Тому святкування 115-го дня народження Провідника УПА у його рідному виші перенесли з першого на останній день місяця.

У попередні тижні команда вишу активно працювала з представниками різних рівнів влади, міжнародних гуманітарних організацій, фахівцями-пам’яткоохоронцями, будівельними компаніями та випускниками вишу.

Найперше — з допомогою команди експертів проєкту НеМо: Ukrainian Heritage Monitoring Lab відсканувати та зафіксували всі пошкодження історичної будівлі. Всі ці матеріали, разом з іншими задокументованими фактами злочинів росіян в Україні, передадуть до Міжнародного кримінального суду.

З будівельними матеріалами для першочергових протиаварійних робіт університету одразу ж допомогла Міжнародна організація міграції.

На власному благодійному рахунку за цей місяць для відновлення ушкодженого ворожим «шахедом» корпусу виш акумулював понад 433 тисячі гривень.

Проте, звісно, для реставрації памʼятки це невеликі гроші. Тому, за словами в. о. ректора професора Василя Лопушняка, наразі, спільно з фахівцями Львівської міської ради та іншими експертами, розглядають кілька варіантів протиаварійних і реставраційних робіт.

Ні для кого не новина, що росія століттями намагається знищити нашу культуру і національну памʼять, приватизувати і перекрутити історію. Бандери і бандерівців ворог так боїться, що витрачає величезні кошти, аби, всупереч усім міжнародним домовленостям, руйнувати освітні заклади, культурну спадщину та цивільні обʼєкти. Все це є частина політики геноциду щодо нашого народу.

Одного не розуміє ворог: можна пошкодити будинок, знищити музей, але це лише зміцнює наш дух і нашу волю до боротьби та перемоги. Хай нас провадить до неї Бандера і допомагає Бог.

Дякуємо ЗСУ!
Слава Україні, бандерівці!

Коментарі

Позначки: , , , ,