На Львівщині учні однієї із шкіл другий рік підряд не ходять вчитись (ФОТО)

Новини 03 Жовтня, 2023 33 475

Олег Паска Фото: Передкарпатська прадва

Конфлікт із директором школи на Турківщині, влада пропонує йому написати заяву на звільнення

На Львівщині учні однієї із шкіл другий рік підряд не ходять до школи.

Про це повідомив директор департаменту освіти ЛОВА Олег Паска, пише Четверта студія.

«Помилки законодавців розгрібають батьки і учні.
Школа у Верхній Яблунці є саме тим показником, який розкриває слабкі місця освітнього законодавства та руйнує міфи.

Адже одним із міфів була ідея, що створена державна служба якості освіти матиме повноваження, які не допускатимуть до таких ситуацій.

На прикладі Боринської громади бачимо, що ця структура не має жодного реального впливу на якість освіти.

Сподіваюся, що хтось із законодавців читатиме цей допис та ініціюватиме зміни до законодавства, які хоча б дадуть право департаментам ініціювати звільнення чи відсторонення таких директорів шкіл», – пише Паска.

Коротко про справу. Учні цієї школи не ходили в школу минулого року і не ходять тепер через невміння директора школи працювати з батьками.

«Хоча батьки учнів є такими ж учасниками освітнього процесу, як учні й педагоги. І обов’язком директора є налагодити з ними співпрацю для ефективного освітнього процесу.

Конфлікт у цій школі демонструє нездатність її керівника очолювати школу. Але ця нездатність виявляється не лише в освітньому процесі, а й у ставленні до побуту і умов навчання учнів.

До цього тексту додаю кілька фото окремих частин приміщення школи з минулого і цього року, щоб було зрозуміло, що для елементарного порядку у шкільній їдальні і туалетах коштів особливих не потрібно. Потрібно просто мати совість і почуття відповідальності.

Що сьогодні ми вирішили? Домовились з батьківським комітетом і місцевою владою про те, що представників батьківського комітету включать у комісію засновника (Боринської ТГ) щодо розслідування усіх обставин конфлікту.

Також найближчим часом у школу приїде моніторингова група з вивчення якості віддаленого навчання.

Про інші важливі кроки згодом. Сподіваюся також на швидкі рішення засновника з врегулювання ситуації. Діти мають вчитися у школі.

P. S. Шкода, що директору забракло відваги і мудрості написати заяву на звільнення за власним бажанням, як ми йому пропонували…», – йдеться у повідомленні очільника обласного департаменту освіти.

Коментарі

Позначки: , , ,