На Львівщині у виправній колонії помер російський найманець, який просив Путіна про обмін

Новини 19 Грудня, 2018 200

Валерій Іванов. Фото: Facebook/Ольга Решетилова

На Львівщині у Дрогобицькій виправній колонії №40 9 грудня помер громадянин Російської Федерації Валерій Іванов, який був засуджений до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили у керівництві колонії, – передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, причиною смерті став нещасний випадок, всі обставини події встановлюються.

За інформацію представника виправної колонії, громадян РФ був засуджений до 12 років позбавлення волі Білокуракинським районним судом Луганської області 13 грудня 2016 року за ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) та ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

До Дрогобицької виправної колонії його етапували у вересні 2017 року.

Як повідомили у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, посилаючись на інформацію Дрогобицької місцевої прокуратури, громадянин Росії Іванов 9 грудня, перебуваючи у Дрогобицькій виправній колонії у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла.

«Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть», – йдеться у повідомленні.

За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 ККУ з позначкою «нещасний випадок».

Слідчі дії тривають. Остаточні результати судмедекспертизи очікуються через місяць.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова, «російський найманець Валерій Іванов, засуджений українським судом до 12 років ув`язнення, просив Путіна про обмін, але так і не дочекався його. Росіяни не поспішають забирати навіть його тіло».

Відео: СТБ

Коментарі

Позначки: