На Львівщині у селян крадуть землі пасовища

Новини 24 Лютого, 2021 3 424

пасовище. фото ілюстративне

На Львівщині у селах крадуть пасовища.

Про це ІВ Четверта студія розповів представник громади с. Кошелів Львівського району Володимир Шулій.

За його словами, Держгеокадастр вчинив рейдерське захоплення сільського пасовища.

Чоловік розповідає, що до нього прийшов знайомий, який запитав про те, де селяни будуть випасати корів, якщо землі пасовища роздали невідомим людям.

Шулій каже, що селяни уже звертались у Держгеокадастр, проте там отримали відповідь про те, що там «не знали, що це пасовища».

«До нас приходять люди із заявами в ОТГ, а далі ми виконуємо свою роботу, всі наші дії узгоджуються з сільською радою”, – саме так мешканцям відповіли в установі.

Представник громади розповідає, що сільська рада села Кошелів відмовилась роздавати пасовища, вказавши, що це землі для випасання худоби. У 2019 році ці ж землі уже мали три кадастрових номери і перейшли у державну власність.

Натомість у Держгеокадастрі кажуть, що все це відбувається з погодженням сільської ради. Мовляв, три земельні ділянки розділили на 11 приватних і кожна з них уже має кадастровий номер.

«Заяви були написані 9-го грудня, а вже 10-го були підписані. І 25-26 грудня уже були зроблені кадастрові номери. Це просто космічна швидкість, адже зазвичай кадастровий номер надається після багатьох процедур і займає рік, а іноді і більше. А тут до 15 днів, ми викрили цю схему і пішли по всіх інстанціях: поліція, Міністерство юстиції, ДБР, в держадміністрацію, в обласну раду, в прокуратуру. Звертались до депутатів Верховної ради, начальника поліції, начальника агропромислового розвитку, але нічого не відбувалось», – каже чоловік.

Пасовища начебто надали у приватне володіння учасникам АТО.

«Нас здивувало, що люди, які захищали країну на Сході, дали згоду на вчинення злочину, тому ми знайшли номери телефонів і відвідали одного з них, який зараз працює стоматологом. Прийшли запитати, як він міг написати заяву на наші пасовища. Як виявилось, він і не знав, що це наші землі, адже йому просто зателефонували, щоб він написав заяву. Після цього діалогу він пообіцяв відмовитись від своєї ділянки», – розповідає місцевий мешканець.

Чоловік нагадує, що така ж ситуація є і селі Малі Передримихи, де у людей забрали 53 гектари пасовищ.

Нагадаємо, раніше про крадіжку пасовищ заявили мешканці села Великі Передримихи.

Валерія Доленко спеціально для ІВ Четверта студія

Коментарі

Позначки: , ,