На Львівщині у потрійне ДТП потрапив посол Швейцарії з дружиною і сім‘я львів‘ян

Новини 28 Червня, 2018 194

Фото: Facebook Ігоря Зінкевича

На Львівщині у ДТП потрапив посол Швейцарії в Україні з дружиною.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, дорожньо-транспортна пригода сталася 27 червня біля села Дідилів  Кам’янка – Бузького району.

Внаслідок потрійного зіткнення автомобілів постраждали троє водіїв та троє пасажирів транспортних засобів, серед яких 11-річна дівчинка та громадянин Швейцарії.

«О 19:20, на автодорозі Київ-Чоп, 55-річний громадянин Швейцарії, керуючи автомобілем Volvo СХ60, рухаючись з Києва в напрямку Львова, виїхав на смугу зустрічного руху де здійснив зіткнення з автомобілем Volkswagen Т4 під керуванням 43-річного мешканця Львівщини та автомобілем Chery Amulet, за кермом якого перебував 53-річний львів’янин. Внаслідок ДТП отримали травми три водії та три пасажири транспортних засобів», – інформує департамент цивільного захисту Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні,  48-річна пасажирка автомобіля Volvo, проживає в Києві, госпіталізована в першу хірургію лікарні швидкої допомоги Львова, а водій мікроавтобуса Volkswagen Т4, госпіталізований в Буську районну лікарню.

Сім‘ю львів’ян – водія автомобіля Chery, його дружину та 11-річну доньку, які перебували в салоні авто, після огляду та надання медичної допомоги було відпущено додому.

У повідомленні зазначається, що  водій автомобіля Volvo (громадянин Швейцарії), після огляду та надання медичної допомоги в міському травмопункті №3 Львова, був   відпущений додому.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор громадської організації «Варта 1», депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, «посол Швейцарії (на дипломатичних номерах SDR038 машина Volvo СХ60 ) їхав в сторону Львова, виїхав на смугу зустрічного руху де здійснив зіткнення з автомобілем Volkswagen Т4  після чого зіткнувся з автомобілем Chery».

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, всі обставини дорожньо-транспортної пригоди встановлюються, відкрито кримінальне провадження за ч..1 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Максимальне покарання, передбачене статтею, – обмеження волі на строк до трьох років.

За інформацією з власних  джерел, у потрійну ДТП на Львівщині потрапив посол Швейцарії в Україні і Республіці Молдова  Гійом Шойрер з дружиною.

Довідка. Гійом Шойрер (Guillaume Scheurer) — франкомовний швейцарський дипломат. Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні з листопада 2015 (за сумісництвом у Молдові). Лейтенант артилерії Збройних Сил Швейцарії.

Фото Ігоря Зінкевича

Коментарі

Позначки: ,