На Львівщині Турківський район можуть приєднати до Самбірського – ЗМІ

Новини 07 Грудня, 2018 1 589

Ілюстрація: "Бойківська правда"

В Україні із 490 районних центрів уже скоро може залишитися лише 100.

Як повідомляє «Бойківська правда», відповідну інформацію під час Форуму місцевого самоврядування розповсюдив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Укрупнення районних центрів обов’язково відбудеться.

За словами керівника Кабінету міністрів України, наразі планується різко зменшити кількість районних центрів в Україні. Це все робитиметься з метою їхнього укрупнення. Також прем’єр наголосив, що якщо кількість районних центрів зменшити, це може позитивно вплинути на якість надання послуг населенню, яке проживає у тій чи іншій місцевості. За словами прем’єра, велика кількість районних центрів – це не завжди якість надання адміністративних послуг для людей.

Також Гройсман наголосив, що вже скоро в Україні функціонуватимуть 1600 об’єднаних територіальних громад.

«Які саме райони будуть ліквідовані на Львівщині, наразі ще не відомо. Ходять  неофіційні  слухи, що у  Львівській  області  буде  лише  6  районів  із  20. Самбірський, Дрогобицький, Стрийський, Львівський, Червоноградський та  Золочівський», – пише «Бойківська правда».

На сайті «Турка – перлина Карпат», наголошується, що «які саме райони будуть ліквідовані на Львівщині, наразі ще не відомо».

«Джерела називають різні цифри стосовно кількості районів, які після реформи залишаться на Львівщині. Однак, більшість сходяться на тому, що в результаті залишаться лише 6 районів із 20. Це Самбірський, Дрогобицький, Стрийський, Львівський, Червоноградський та Золочівський. Таким чином теперішній Турківський район, ймовірно, увійде до складу Самбірського району», – йдеться у дописі.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,