На Львівщині ТЦК відповів на звинувачення у незаконній мобілізації 23-річного хлопця

Новини 20 Лютого, 2024 58
Мобілізація в Україні: чи продовжать вручати повістки після 23 серпня

Мобілізація в Україні: чи продовжать вручати повістки після 23 серпня

Львівський обласний ТЦК та СП повідомив, що його працівники діють лише згідно чинного законодавства

Львівський обласний ТЦК та СП відповів на інформаційний запит Еспресо.Захід та повідомив, що його працівники діють лише згідно чинного законодавства

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення видання.

На початку лютого біля села Мурованого, що біля Львова, на трасі Київ — Чоп працівники ТЦК зупинили 23-річного Іллю та забрали до ТЦК у Жовкві, хлопця мобілізували. Його дівчина, адвокат та мати написали низку скарг та звернень до відповідних органів, зокрема й в обласний ТЦК та СП. Як розповіла дівчина хлопця Лілія, його запхали в авто, залякували, морально тиснули та відібрали телефон. З ним не було зв’язку близько 5 годин.

“Еспресо.Захід” звернувся щодо цієї ситуації з інформаційним запитом до Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У відповіді на нього йдеться, що дійсно 5 лютого Іллю було запрошено до Львівського РТЦК та СП для уточнення облікових даних.

Крім цього, як виявилося, хлопець “у 2021 році переданий з військового обліку призовників на військовий облік військовозобов’язаних, а тому призваний на військову службу під час мобілізації на загальних підставах відповідно до чинного законодавства”.

Проте, у відповіді на запит не роз’яснили, яким чином чоловіки, що не досягли 27-річного віку, можуть бути мобілізовані.

Коментарі

Позначки: , , , ,