На Львівщині триває підготовка до вакцинації освітян

Новини 12 Квітня, 2021 137

Наталія Тімко. Фото Четверта студія

Уже невдовзі стартує третій етап вакцинації від COVID-19, під час якого щепитись від вірусу зможуть освітяни області. Зараз триває робота з підготовки до цього етапу.

Днями у департаменті освіти і науки Львівської ОДА організували нараду щодо вакцинації та шляхів подолання поширення інфекції, пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як розповіла керівниками відділів освіти територіальних громад директор Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко, ризики від вакцинації значно нижчі, ніж від інфікування.

«У Львівській області критична ситуація із захворюваністю. Щодня підтверджується понад півтори тисячі випадків інфікування. Враховуючи смертність і кількість захворілих, зупинити пандемію можна тільки вакцинацією. Нові штами вірусу лише підвищують його заразність», – наголосила Наталія Іванченко.

Окрім того, частіше стали хворіти діти. Якщо раніше медики говорили, що дитина може бути носієм, то зараз ситуація змінилась: діти стають активними учасниками патологічного процесу.

«На жаль, стабілізації ситуації із захворюваністю ми поки що не прогнозуємо. Частка хворих дітей стрімко зростає. Торік ця частка становила 3-4%, зараз 7 %, до того ж хворіють різні вікові групи, і немовлята, і школярі», – акцентувала керівник Лабораторного центру.

З огляду на ситуацію із захворюваністю серед дітей, освітян закликали відповідально та серйозно поставитись до вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.

«Попри те, що Львівщина перебуває у червоній зоні епідемічної небезпеки, в області дозволена робота дошкільних навчальних закладів. Однак, мусимо спільно працювати над тим, щоб цю епідемію подолати. Варто відмовитись у садках від м’яких іграшок, килимів із довгим ворсом, стежити, аби діти та працівники мили руки з милом та часто провітрювати приміщення. Режим роботи закладів дошкілля має бути організовано так, щоб мінімізувати випадки ймовірного інфікування», – нагадала Наталія Іванченко.

Коментарі

Позначки: ,