На Львівщині троє “Слуг народу” визнали роботу Козицького незадовільною

Новини 22 Квітня, 2021 442

Максим Козицький

Львівська облрада визнала незадовільною роботу Львівської ОДА щодо контролю за формуванням «Львівгазом» тарифів на газ для населення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на “Варіанти”.

На сесії Львівської обласної ради заслухали інформацію керівника департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації та керівників АТ «Львівгаз» і ТОВ «Львівгаз збут» щодо формування тарифів на газ для населення у Львівській області у 2021 році».

Після цього депутати проголосували за прийняття цієї інформації до відома, чим також визнали незадовільним виконання Львівською ОДА обов’язків із контролю за ситуацією на ринку формування тарифів. «За» проголосували 47 депутатів, з них троє представників партії «Слуга народу»: Олена Васильченко, Наталія Іванченко та Юрій Холод.

Загалом це рішення підтримали: 20 депутатів від фракції «Європейська солідарність», 1– не голосував; 2 депутати від «Самопомочі» проголосували «за», 2 – не голосували. Від «Слуги народу» 3 депутати проголосували «за», 1 – не голосував. Від «Батьківщини» 3 депутати – «за», 3 – не голосували. «За» проголосували 4 депутати «Голосу», 2 – не голосували. «За» 3 депутати фракції «За майбутнє», 2 – не голосували. Від «Народного руху України» 4 депутати проголосували «за». «За» проголосували 5 депутатів «Свободи». Від «Української Галицької Партії» «за» – 3 депутати, 1 – не голосував.

Відповідно до пункту другого рішення, Львівська обласна рада визнала незадовільним виконання Львівською обласною державною адміністрацією функціональних обов’язків відповідно до покладених на неї завдань щодо аналізу стану і тенденції розвитку галузей паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження і внесення голові обласної державної адміністрації, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (у частині енергозбереження), Міністерству енергетики та вугільної промисловості України пропозиції щодо визначення пріоритетних напрямів їх подальшого розвитку, виконання робіт і надання послуг, підвищення їх якості та конкурентоспроможності.

Після голосування Юрій Холод, депутат від «Слуги народу» і заступник голови Львівської облради, озвучив прохання депутатів ВО «Батьківщина» повернутися до розгляду цього питання і внести корективи в проект рішення, а саме в пункт другий щодо визнання незадовільною роботи ОДА.

Однак депутати не переголосовували це рішення, бо, як пояснив депутат від ЄС та колишній голова Львівської облради Олександр Ганущин, така процедура суперечить регламенту.

«Регламент дає відповіді на всі питання. Отже, питання, котре вже проголосоване має бути підписане, зареєстроване. Або мало бути перед тим провалене і тоді є механізм повернення. Іншого механізму повернення до питань в регламенті немає. Ця норма ніколи не була присутня в Регламенті Львівської обласної ради і це важлива норма, яка зобов’язує всіх читати проекти рішень» – наголосив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, у лютому цього року депутати Львівської облради визнали роботу ДП «Львівський облавтодор» незадовільною та рекомендували звільнити його керівника.

Коментарі

Позначки: , , ,