На Львівщині священик відмовився відправляти похорон жінки, «бо далеко йти до хутора» – соцмережі

Новини 20 Грудня, 2018 823

Ілюстрація: "Інформатор"

У Дрогобицькому районі на Львівщині, сільський священик відмовився провести чин похорону жінки.

Про це повідомляє на сторінці групи «Дрогобич і дрогобичани» у Facebook Andrew Dolynyuk.

Як зазначається у дописі, «ситуація сталася  сьогодні у селі Воля Якубова. Місцевий священик відмовився поховати за традиціями Християнства цю надзвичайно поважну жінку».

Скриншот/Facebook

У коментарі до допису, автор зазначає, що священик відмовився поховати жінку, бо «далеко йти пішки до будинку – через поле 2 км».

Скриншот/Facebook

«Розкажу про ситуацію, яка трапилася сьогодні у селі Воля Якубова. Священник, який править у селі, називається Отець Іван. Сьогодні, був похорон найстарішої і найповажнішої жінки в селі – баби Марти. Прожила баба Марта важке життя. Свого сина поховала з Афганістану. Одну дочку виховувала і утримувала до останніх днів з синдромом Дауна.
Була у дійсності, дуже побожна, і дуже добра людина. Сьогодні був похорон баби Марти. Священик Іван відмовився поховати за традиціями Християнства цю надзвичайно поважну жінку. Тобто не відправляв і не запечатував домовину дома, де зібралися родичі й сусіди. Бабу Марту без Християнських традицій винесли з дому, і просто понесли на цвинтар. І лиш у церкві була відправлена дуже коротка служба без традицій запечатувавання гроба…», – йдеться у дописі Andrew Dolynyuk.

 

 

 

Коментарі

Позначки: , ,