На Львівщині судитимуть ще вісьмох «ухилянтів» від мобілізації, які з підробленими документами тікали за кордон

Новини 12 Серпня, 2022 152

Обвинувачені, чоловіки призовного віку, намагались виїхати у Республіку Польща, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на поліцію Львівщини.

Зокрема, як встановили дізнавачі сектору дізнання відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, 27-річний мешканець Чернігівської області та 39-річний житель Дніпропетровської області надали фіктивні посвідчення військовозобов’язаних та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

А 32-річний харків’янин підробив рішення одного з районних судів Харкова про те, що самостійно виховує малолітнього сина і має право на виїзд за межі країни в період дії воєнного стану та звільнення від мобілізації на службу до ЗСУ.

Підроблені документи у серпні чоловіки пред’являли інспекторам прикордонної служби на переходах «Мостиська» та «Шегині» під час спроб перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документи мають ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує зловмисникам – обмеження волі на строк до двох років.

Від початку серпня лише співробітники сектору дізнання відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції скерували до суду вже вісім таких обвинувальних актів.

Коментарі

Позначки: