На Львівщині судитимуть підприємця через неякісні будівельні роботи

Новини 01 Лютого, 2023 122

Львівський апеляцій суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука

Заволодіння майже чвертю мільйона гривень

За процесуального керівництва Золочівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт відносно 41-річного львів’янина за фактами заволодіння бюджетними коштами у великих розмірах та службового підроблення офіційних документів (ч. 4 ст.191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

За даними слідства, обвинувачений, будучи фізичною особою-підприємцем, уклав договір підряду з одним із ліцеїв Золочівського району. За умовами договору фігурант мав провести капітальний ремонту даху навчального корпусу.

В подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами, обвинувачений видав завідомо неправдиві офіційні документи із завищеними обсягами та вартістю виконаних робіт, а також технічних характеристик використаного матеріалу. На підставі цих актів йому безпідставно було виплачено з державного бюджету майже 250 тис. грн.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування збитків, на майно обвинуваченого накладено арешт на загальну суму близько 280 тис. грн., та заявлено відповідний цивільний позов.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Золочівського РВП ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: