На Львівщині судитимуть колишнього голову сільради та інженера-землевпорядника

Новини 04 Березня, 2024 120

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

Незаконне заволодіння землями НААН

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного інженера-землевпорядника та колишнього голови однієї із сільрад Львівщини за фактом зловживання службовим становищем ( ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.364 КК України). Також останньому інкриміновано легалізацію майна одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

Слідством встановлено, що обвинувачені реалізували незаконну схему заволодіння землями державної власності, які перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук. Ділянки розташовані поруч із запроектованою частиною дороги Львова, проєкт будівництва якої реалізовується як частина транснаціонального коридору GoHighway, що має з’єднати українські чорноморські порти з польськими на Балтійському морі.

Для цього чоловік, перебуваючи на посаді голови сільради, своїм рішенням неправомірно збільшив межі одного з сіл Львівщини без погодження Президії НААН. В свою чергу, інженер-землевпорядник розробив відповідний проект землеустрою щодо змін цих меж. Землі з державної власності перейшли у комунальну.

Таким чином було вилучено з користування понад 21 га землі з присвоєнням кадастрових номерів. В подальшому 4 га передано у приватну власність фізичних осіб, заподіявши державі збитків на майже 6 млн грн. Зокрема, одну із ділянок оформлено на дружину обвинуваченого, який наразі є депутатом однієї з місцевих районних рад.

Також завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів вдалось запобігти передачі решти земельних ділянок у власність вартістю більше 36 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: , ,