На Львівщині судили чоловіка, який пограбував два храми

Новини 27 Вересня, 2023 121

суд

Зловмисник вкрав зі скрині для пожертв на ЗСУ 2950 грн та викрав із шафи службового приміщення церкви зв`язку із 4 ключів. Вкрадене чоловік поклав у кишеню і вийшов у двері, які відчинив зсередини.

Безробітного львів’янина без фактичного місця проживання та раніше судимого позбавили волі на 5 років за пограбування двох храмів у Дрогобичі. Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на рішення суду, інформує Четверта студія.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 липня 2023 року удень чоловік розбив вікно та проник до приміщення Української греко-католицької церкви “Святих Володимира і Ольги”.

Зловмисник вкрав зі скрині для пожертв на ЗСУ 2950 грн та викрав із шафи службового приміщення церкви зв`язку із 4 ключів. Вкрадене чоловік поклав у кишеню і вийшов у двері, які відчинив зсередини.

5 серпня чоловік знову проник в цю церкву. Він відчинив головні двері храму одним з раніше викрадених ключів і знову викрав гроші, які збирали на армію. Цього разу він заволодів меншою сумою, а саме 1520 гривнями.

Наступного дня крадій заліз у вікно службового кабінету іншої церкви –  Катедрального собору “Пресвятої Трійці” Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Чоловік вкрав із сумки, яка лежала у кріслі, 43 тис. грн, а потім відчинив тумбочку, де знайшов 4,2 тис. грн, і також забрав їх.

Потім зловмисник побачив на столі кабінету барсетку, з якої викрав 125 тис. грн, 100 доларів США, 300 євро та 720 польських злотих. Взагалі збитки потерпілим склали майже 200 тис. грн.

Украдене сховав у свою сумку та покинув приміщення через вікно.

Як раніше повідомлялося раніше, злодій проник у храм під час богослужіння і викрав значну суму пожертв. Священник храму звернувся з заявою в поліцію.

Вивчивши відео з камер відеоспостереження, правоохоронці встановили, що до крадіжки з церкви причетний 22-річний мешканець райцентру, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабіж.

Під час суду обвинувачуваний підтвердив скоєння злочину та розповів про його обставини. У вчиненому злочині він щиро розкаявся, визнав провину та просив суворо його не карати.

Суд обрав зловмиснику покарання у виді 5 років позбавлення волі. З підсудного також стягнули вартість проведення експертиз в сумі 8126 грн на користь держави.

Коментарі

Позначки: ,