На Львівщині суд звільнив з-під варти п’яного водія, який стріляв у поліцейських (ВІДЕО)

Новини 11 Вересня, 2021 971

суд

Вчора колегія суддів Кам’янка-Бузького суду зачитала вирок мешканцю Яворівщини Василю Гулі, який у березні цього року стріляв у патрульних поліцейських у полі біля села Запитів.

Про це повідомила журналіст Вікторія Балицька у Фейсбуці, пише Четверта студія.

Публікуємо повідомлення Балицької повністю.

Спершу 30 річний чоловік переїхав залізничний переїзд на заборонний сигнал свитлофора по обочині, а коли його зупинила патрульна поліція – він почав втікати, відбулося переслідування, під час якого водій Шевроле створив безліч аварійних ситуацій. Зніс огорожу на зупинці. Зрештою заїхав у поле і там застряг. Взяв з машини мисливську рушницю, пляшку коньяку і далі продовжив утікати.

Згодом здійснив три вистріли: одни в повітря, два – в патрульних І.Фока, Р.Зворського та І.Ляховича. При цьому продовжував сьорбати коньяк з горла і викрикати всяку дурь…

Його затримали, було відкрито провадження і тд. Із квітня тривав суд над Гулою. Врешті решт вчора (10.09) колегія під головуванням М.Самсіна визнала винним Гулу у скоєнні трьох злочинів: незаконному носінні холодної зброї (кастету) (ч.2 ст. 262 ККУ), незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину (ч.1 ст.240-1 ККУ). А от вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронного органу у звязку з виконанням ними службових обовязків (ст. 348 ККУ) судді перекваліфікували на ст. 345 Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. В сукупності Гулі дали 3 роки. І звільнили від відбування покарнання з іспитовим терміном 2 роки. І чувак, який пяним керував авто, творив безчинство на дорозі, стріляв в поліцію, і прото чхав на всі суспільні правила – легко і невимушено пішов собі додому.

Суд обгрунтував своє рішення тим, що не було обєктивно доведено, що Гула стріляв в патрульних. Начебто всі три вистріли були здійснені у повітря. І його намір вбити поліцейских теж не довдений, адже вони неушкоджені. А те що обвинувачуваний раніше не судимий та позитивно характеризується за місцем проживання – власне і є підстваою звільнити його від видбування покарання. Решту мотивацій суду, кому цікаво, – прочтає собі в реєстрі.

Наведу лише кілка цитат з вироку:

«а тому при наявності в нього умислу на позбавлення життя працівників поліції міг безперешкодно реалізувати такий шлях вистрілом у них . Натомість працівникам поліції не було завдано жодних тілесних ушкоджень чи поранень від вистрілу рушниці яка була в руках Гули» Засуджений якийсь відомий чемпіон зі стрільби? Те що він промахнувся – судом не розгладалося?

«об’єктивно вистановити у яку сторону здійснював вистріли обвинувачуваний суду не видається можливим. Оскільки постраждалі стверджують, що такі постріли були спрямовані у їх стоону. А обвинувачуваний розказує, що здійснював постріл вгору. Свідок Ковч не міг ствердно відповісти також про напрямок стрільби обвинуваченого» Як стверджує адвокат постраждалих, свідок як раз ствердно відповідав під час слухання справи щодо напрямку пострілів.

І саме загадкове:

«Гула здійснив два постріли в напрямку трьох інспекторів поліції чим вчинив замах не вбивство тьох працівників правоохоронниого органу. Таке твердження колегія суддів оцінює критично оскільки вважає, що вчиняючи замах на вбивство трьох осіб здійснення двох пострілів є недостатньо. Що в свою чергу додатково вказує на відсутність у Гули умислу на протиправне заподіяння смерті»

Не уявляю як поліцейські працюють за таких умов.

Я зробила невеличкий ролик з відео з бодікамер патрульних, яке мені надав їхній адвокат Віталій Домашовець та з відео, яке ми знимали в суді для сюжету, щоб було уявлення про ситуацію та засуджену особу. Зверніть увагу на лексику, поведінку, їзду… І як патрульні з ним панькаються. Так могло б бути в США, наприклад, в аналогічний ситуації? Як мені як громадянину цієї країни ставитися до таких рішень суду?

І до речі, суд, виносяче таке мяке рішення, враховував хорошу репутацію підсудного…

Так от під час зйомки сюжету я отримала інформацію про адміністратині правопорушення підсудного. Наводжу лише частину із них. Його оформляли:

27.12.2020 – 130-та, відмовився від освідчення, (згодом взято на поруки ТЗоВ «Генос»). Тоді ж – керування без документів

17.02.2021 – порушення правил проїзду перехресть

07.03.2021 – перевищення швидкості

03.03.2021 – перевищення швидкості

08.12.2020 – пошкодження іншого т-з і залишення місця ДТП

09.03.2020 – 130-та, проїзд на заболронний сигнал на ж-д переїзді, пошкодження т-з, втеча з місця ДТП і т д

17.06.2016 – опір працівникам поліції…

Там ще є, але я вже втомилася це писати.

Одним словом, вітаю нас з правосуддям.

Коментарі

Позначки: , ,