На Львівщині суд виправдав скупчення вірян під час масової літургії на карантині

Новини 19 Червня, 2020 1 008

Фото: НЕО Радіо Червоноград

На той час у області був запроваджений карантин і діяла заборона на проведення масових заходів

Червоноградський міський суд закрив справу щодо масової Літургії у церкві Святого Юрія під час карантину.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “НЕО Радіо Червоноград”, 5 та 12 червня суд розглянув справи щодо настоятеля монастиря отців Василіан у Червонограді отця Ігнатія Москалюка, міського голови Андрія Залівського, його заступника Дмитра Балка та начальника міського відділу культури Андрія Процика з приводу порушення правил карантину.

Як інформує прес-служба Червоноградського міського суду Львівської області, 29 березня 2020 року була проведена прощальна літургія отця Ігнатія Москалюка, під час якої на території церкви Св.Юрія відбулось скупчення людей. На той час у Львівській області був запроваджений карантин і діяла заборона на проведення масових заходів.

Спершу по даному факту було відкрито кримінальне провадження. У подальшому його було закрито через відсутність складу злочину та складено 4 адмінпротоколи на вище зазначених осіб за ст.44-3 КУпАП.

У травні ці протоколи надійшли до суду. У трьох справах суд виявив недоліки та повернув їх для дооформлення до поліції. Після повернення матеріали перебували на розгляді судді Грабовського В.В..

Згідно із протоколами, заступнику міського голови та керівнику відділу культури ставилось у провину невиконання вимог п.10 протоколу Червоноградської міської ради № 9 від 24.03.2020, а міському голові – вимог протоколів №7,8,10 від 16,17,26 березня 2020 року, що призвело до проведення заходу із значним скупченням людей, священнику – проведення літургії у храмі, де були присутні більше 10 осіб.

Суд встановив, що у справі щодо священника відсутні докази про перебування в середині храму понад 10 людей – на відео видно лише скупчення людей перед храмом.

У справах щодо мера, його заступника та керівника відділу культури не було доказів існування тих протоколів міської ради, порушення яких ставилось їм у провину правоохоронцями.

Тому суд дійшов висновку про відсутність в діях цих осіб складу правопорушень та закрив провадження.

З повними текстами постанов можна ознайомитись у Єдиному реєстрі судових рішень за номерами справ 459/1203/20, 459/1209/20, 459/1210/20, 459/1211/20.

Коментарі

Позначки: , , ,