На Львівщині суд штрафує батьків школярів-прогульників (ВІДЕО)

Новини 22 Січня, 2020 276

Скриншот відео

Суд вдруге оштрафував жінку, донька якої прогулювала школу

Суд на Львівщині оштрафував матір за шкільні прогули доньки На Львівщині суд оштрафував жінку за невиконання батьківських обов’язків. Причиною стало те, що її 16-річна дочка за півріччя прогуляла понад третину шкільних уроків без поважної причини.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, про це йдеться в сюжеті ТСН.

Як зазначається, дівчина прийшла до цієї школи у вересні і з часом стала рідше відвідувати уроки. Востаннє її у школі бачили 24 грудня – дівчина побула на двох уроках і пішла. Про те, що школярка систематично прогулює уроки, адміністрація школи повідомляла поліцію та відділ з питань захисту дітей тричі.

У школі пояснюють: діють згідно постанові Кабміну, котрій уже два з половиною роки.

“Якщо протягом 10 робочих днів учень відсутній без поважної причини або навіть без повідомлення, що, можливо, в родині щось сталося, тобто не роз’яснені причини відсутності, ми готуємо документи, подання до поліції”, – каже в.о. директора школи Олена Остапик.

Після отримання подання правоохоронці перевіряють родину прогульника і, якщо бачать провину батьків, передають справу до суду. У випадку Ірини суд вирішив оштрафував мати учениці.

“Суд виходив, у першу чергу, з її письмових пояснень, де вона визнала свою провину у вчинення адмінправопорушення. Також було повідомлення директора школи і характеристика даної учениці. На підставі цих зібраних доказів судом було прийняте рішення”, – пояснив суддя-спікер Червоноградського міського суду Андрій Жураковський.

Для матері школярки цей штраф став другим, тому вона має сплатити 1700 гривень.

Сама дівчина зараз вдома не живе, бо переїхала до свого хлопця. За її словами, школу почала прогулювати через конфлікти у родині – з мамою та вітчимом. Повертатися до школи Ірина не хоче. Тож аби і далі не платити штрафи за прогули доньки, мати хоче перевести її у вечірню школу або на екстернат.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,