На Львівщині суд оштрафував директорку ліцею за цькування учнів (ВІДЕО)

Новини 14 Травня, 2021 255

На Львівщині суд оштрафував директорку ліцею за цькування учнів, фото Над Бугом

Сокальський районний суд оштрафував керівницю школи за булінг над учнями. За вироком суду директорка Соснівського ліцею має сплатити 1360 гривень штрафу. Педагогиня цькувала старшокласників за зовнішній вигляд.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

У суді проти директорки свідчили четверо школярок. Вони розповіли, що директорка ображала їх. На вирок суду директорка ліцею № 2 у Соснівці сказала, що штраф не платитиме, а рішення суду оскаржуватиме.

За словами директорки, зауваження були слушні й стосувалися тільки зовнішнього вигляду. Образити дітей, нібито, не хотіла:

“75%, а то й 80% — це просто дитячі фантазії. Там просто такі словами, які я ніколи в життю не вживаю. Я філолог”, — розповіла директорка.

У школі провели внутрішнє розслідування. Булінгу не виявили, лише порушення педагогічної етики.

7 квітня 2021 року правоохоронці склали протокол за булінг щодо дітей на директорку ліцею у Червоноградському районі. Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця Національної поліції Львівщини Світлана Добровольська.

24 лютого у cоцмережі Facebook опублікували аудіозапис. На записі чути, що жінка, за словами автора допису — директорка ліцею №2 у місті Соснівка, ображає учнів 10 класу. Правоохоронці під час моніторингу соцмереж виявили запис, який стосувався булінгу у школі.

У обласному департаменті освіти Суспільному повідомили, що це питання в компетенції відділу освіти Червоноградської громади. Вони мали вивчати ситуацію. Журналісти телефонували у Соснівський ліцей №2. За стаціонарним номером, який вказаний на сайті ліцею, не відповідали.

Матеріали справи щодо булінгу скерували до суду. Стаття 173-4 (Булінг (цькування) учасника освітнього процесу) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання — накладення штрафу від 850 до 1700 гривень або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Коментарі

Позначки: