На Львівщині створять Центр ветеранського розвитку

Новини 08 Грудня, 2022 85

На Львівщині створять Центр ветеранського розвитку

Необхідність створення Центру ветеранського розвитку на базі Львівського національного університету імені Івана Франка обговорили сьогодні, 8 грудня, під час круглого столу «Реінтеграція ветеранів через освіту та бізнес».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Участь у заході взяв голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук.

«Створення Центру ветеранського розвитку – надзвичайно важлива ідея, бо після війни військовим необхідно буде справлятися з поствоєнними станами, життєвими складними випадками, хворобами. Ще однією потребою стане необхідність навчання. Тому надзвичайно важливо передбачити можливість здобуття якісної освіти для, на мою думку, найпатріотичнішого середовища – військовослужбовців, які захочуть після війни змінити свій фах.

Приємно, що пілотний проєкт зі створення Центру ветеранського розвитку буде реалізовуватися саме на Львівщині, в нашому славетному університеті Франка.

Львівська обласна рада спільно з Львівською ОВА у межах соціальних програм допомагає ветеранам, зокрема сприяє їх лікуванню, реабілітації, надає фінансову підтримку. Ми відкриті до спілкування і до нових ідей реінтеграції наших воїнів.

Бажаємо військовим – повернутися додому живими, а всім нам якнайшвидшої перемоги», – сказав Микола Іщук.

Представники влади, бізнесу, благодійних організацій обговорили сучасні потреби ветеранів війни крізь призму соціальної та професійної реадаптації; можливості доступу до фінансових послуг для розвитку ветеранського бізнесу; інструменти професійного навчання, розвитку та реінтеграції ветеранів війни та членів їх сімей.

Коментарі

Позначки: