На Львівщині студент-ухилянт намагався покинути Україну (ФОТО)

Новини 22 Липня, 2022 154

Зловмисника, який за значну винагороду «допомагав» ухилянтам, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері службової та господарської діяльності слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури

Встановлено, що 31-річний мешканець Рівненської області за 1800 Євро взявся виготовити для «замовника» – чоловіка призовного віку, комплект фіктивних документів, які дають йому право на навчання в іноземному вищому навчальному закладі, що є підставою для ухилення від мобілізації до лав Збройних сил України та безперешкодного перетину державного кордону України, а також допомогти йому виїхати в Республіку Польща.

Про це повідомляє Поліція Львівської області, пише “Четверта студія”.

Правоохоронці затримали зловмисника 21 липня в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини коштів.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у помешканні затриманого речові докази, зокрема, комплекти фіктивних документів, виготовлені для інших «клієнтів».

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Коментарі

Позначки: ,