На Львівщині спецрейси автобусів курсують з перебоями

Новини 03 Квітня, 2020 1 363

Фото: Розділля ТБ

Проблему має врегулювати місцева влада

 

На Львівщині 555 автобусний маршрут за напрямком Н.Розділ-Львів виходить у рейс, як спецмаршрут. Попри те, що в Україні діє карантин та заборона на здійснення міжміських перевезень, для транспортування працівників критично-важливої інфраструктури (до прикладу медиків, правоохоронців, ДСНС-ків тощо) до обласного центру департаментом ЛОДА був погоджений графік руху, зокрема, 555 маршруту двічі на день у напрямку Н.Розділ-Львів.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Розділля ТБ»,  2 квітня спецрейс не вийшов на свій звичний маршрут. Про причини повідомив власник даного підприємства Василь Олійник.

«У перші дні, як тільки почав курсувати спецрейс, було дуже мало пасажирів. Адже багато людей, що мешкають у Н.Роздолі, Миколаєві і працюють у Львові не були ще достатньо поінформовані. Проте, вже станом на вчора (1 квітня) таких пасажирів було трохи більше ніж наявна кількість сидячих місць в автобусі. І вчора надійшла скарга на нас, що у транспорті є більше пасажирів ніж сидячих місць. Зрозумійте, водій не буде виштовхувати людей з салону автобуса. Ну як ви собі це уявляєте?! А з іншого боку жоден водій не хоче платити 17 тис грн штрафу. Тому сьогодні маршруту не було. Цю проблему має врегулювати місцева влада. Хтось має здійснювати контроль за посадкою пасажирів або поліція, або представники органів місцевого самоврядування», – коментує В.Олійник.

У департаменті транспорту ЛОДА кажуть, що спецрейс повинен курсувати відповідно до укладених угод чи то з медичними установами, чи з поштовими, чи з правоохоронними структурами.

Крім того, на нещодавньому позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС, що діє при Львівській ОДА було ухвалено рішення про компенсацію затрат перевізникам спецрейсів. На ці цілі передбачено виділити 3 млн грн йдеться у в Протоколі Комісії №11, що розміщений на сайті Львівської ОДА. Водночас, у Протоколі йде мова про те, що компенсація діятиме лише для перевезення медиків. Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА зобов’язано визначити перелік тих медичних установ, які матимуть право укладати угоди з перевізниками.

Те, що медики будуть їздити на роботу до Львова безкоштовно коментує і Лілія Фурів, головний спеціаліст відділу  інфраструктури, енергетики  та захисту довкілля Миколаївської РДА.

«Ми очікуємо, що вже з наступного понеділка, відповідно до підписаних угод, медики зможуть користуватись спецрейсом безоплатно. Решта платитимуть, як звичайний тариф. Єдине, що потрібно буде пред’явити  посвідчення чи довідку, що пасажир працює в критично-важливій інфраструктурі (правоохоронець, ДСН-ик, військовий, працівник органів місцевого самоуправіння тощо). Але наголошую наявність маски при посадці в автобус є обов’язковою», – інформує пані Ліля.

У Миколаївській РДА також зазначили, що очікують з понеділка курсування ще одного спецрейсу з Жидачівського напрямку. Це, за словами перевізника 555 маршруту, суттєво розвантажить спецрейс новороздільського напрямку. Крім того, Василь Олійник також поінформував, що 3 квітня спецрейс має вийти на маршрут. Час курсування спецрейсу, наразі, залишається незмінним.

Додаємо, скріни документів з графіком руху спецрейсу.

 

Коментарі

Позначки: , , ,