На Львівщині штормовий вітер зірвав дах з притулку для літніх людей

Новини 31 Січня, 2022 67

Зимова негода залишила мешканців Львівщини без світла

На Львівщині 30 січня вирувала негода. У селі Новоселище штормовий вітер зірвав покрівлю приватного будинку та приміщення притулку для літніх людей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на 24 канал.

Синоптики оголосили на 30 – 31 січня штормове попередження. За їхніми прогнозами, швидкість вітру подекуди сягала 27 метрів за секунду.

Вітер зірвав дах з будинку для літніх людей

Негода 30 січня пошкодила покрівлю будинку для самотніх непрацездатних людей у селі Новоселище Золочівської громади. Штормовий вітер зірвав шифер над їдальнею на площі 20 квартирних метрів.

Наразі в будинку перебувають 40 літніх людей та 6 працівників. На щастя, інцидент минув без постраждалих. Відновлювати покрівлю розпочали 31 січня.

Окрім цього, у селі Глинці Яворівського району вітер зірвав металевий дах у приватному житловому будинку розміром 8 на 12 метрів. Цього разу також обійшлося без постраждалих. Будинок тимчасово накрили підручними матеріалами.

У департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА розповіли, що станом на 16:00 31 січня також залишаються пошкодженими 8 ліній електропередач. Тимчасово без світла залишились 20 населених пунктів: 5 – повністю, а 15 – частково. Наслідки негоди ліквідовують 12 бригад Львівобленерго у складі 18 одиниць техніки та 51 фахівця.

Коментарі

Позначки: ,