На Львівщині ще у 30 осіб підозрюють штаб “Дельта”

Новини 07 Вересня, 2021 90

Наталія Тімко. Фото Четверта студія

Наявність коронавірусу, викликаного саме штамом «Дельта», підозрюють ще у 30 осіб на Львівщині. У тому числі у 2-х дітей.

Про це повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики та депутат Львівської облради від партії “Слуга народу” Наталія Іванченко, пише Четверта студія.

«Зразки тестів цих 30 осіб відправили на дослідження до Центру громадського здоров’я МОЗ України Києві. Нагадаємо, що наявність Дельта-штаму на Львівщині раніше підтвердили у 24-х осіб, один з яких, 36-річний чоловік, помер, бо запізно звернувся за медичною допомогою. Пацієнт не був вакцинований», – зазначила Наталія Іванченко.

Вона також розповіла, що за останні три тижні заповненість ліжкомісць в закладах охорони здоров’я  зросла від 4 % до 15%.

«Жоден з померлих не був вакцинований. Жоден пацієнт з тих, які  перебувають у реанімаційних відділеннях, не є вакцинованим. Тому вкотре наголошую, що всі вакцини захищають від летальних наслідків захворювання і від важкого перебігу.

Щодо популярних міфів про щеплення: після вакцинації жодним чином не порушується звичний спосіб життя, вакцинація не впливає на  хромосомний набір людини і нікому не вводять чіп під час вакцинації. Щеплення не впливає на репродуктивну функцію і вакцинація не призводить до тромбоутворення», – наголосила епідеміологиня.

Вона також додала, що при найменших ознаках ГРВІ, необхідно звернутися до сімейного лікаря і здати ПЛР-тест: це важливо, адже контактні особи повинні залишатися вдома і також обстежитися.

Зазначимо, загалом від початку пандемії на коронавірус на Львівщині перехворіли 140 715 осіб, з яких 5% складають діти.

До слова, цього тижня на Львівщині працюватимуть 23 центри вакцинації населення, 13 з яких – у Львівській міській територіальній громаді. Отримати щеплення можна попередньо записавшись через портал «Helsi». Окрім того, щеплення можна отримати у 184-х пунктах щеплення, звернувшись до сімейного лікаря.

Коментарі

Позначки: , , , ,