На Львівщині ще одна опорна лікарня отримала комп’ютерний томограф

Новини 20 Грудня, 2020 415

Комп'ютерний томограф. Фото: відкриті джерела.

Комп’ютерний томограф вартістю понад 12 млн грн днями привезли у приймальне відділення Стрийської центральної районної лікарні.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

«Комп’ютерний томограф забезпечить своєчасну діагностику і, відповідно, негайну якісну медичну допомогу хворим у невідкладних станах. Це гострі інсульти, черепно-мозкові травми, пошкодження хребта, тазу. Це саме ті випадки, де встановлення діагнозу в першу годину поступлення у лікарню має вирішальне значення щодо життя пацієнта», – розповів директор КНП “Стрийська ЦРЛ” Олексій  Ігнатов.

У Стрийській районній лікарні будівельні роботи уже виконані на 75 відсотків. Їх планують завершити до кінця року.

«Загалом на цей об’єкт було скеровано 8 мільйонів 600 тисяч гривень. Іще 16 мільйонів скерували на сучасне медичне обладнання. Загалом на Львівщину згідно із розподілом на усі роботи по приймальних відділеннях виділено 72 млн грн. Цільова субвенція на реконструкцію приймальних відділень опорних лікарень області є неперехідною, і освоїти її необхідно до кінця року», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Стрийська центральна лікарня охоплює медичною допомогою майже чверть мільйона мешканців новоствореного Стрийського району. Опорна лікарня також очікує на відеоендоскопічну систему та апарат ультразвукової діагностики.

Коментарі

Позначки: ,