На Львівщині ще одна дитина позбавлена батьківського піклування отримала ключі від власної квартири

Новини 24 Червня, 2021 514

Сьогодні, 24 червня, у Новому Роздолі на сесії ради громади голова Львівської обласної ради Ірина Гримак вручила ключі від квартири особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Житло придбали у межах «Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області на 2021-2025 роки» та аналогічній програмі Новороздільської міської територіальної громади.

«Ми спільними зусиллями зробили невеличку справу для нас, а насправді дуже важливу річ для тієї дитини, яка сьогодні отримала ключі від своєї нової домівки. Маємо важливу обласну програму, яка підтримує купівлю житла для дітей, які не забезпечені власним помешканням для того, щоб вони могли вчитися, працювати, створювати сім`ї, ставати повноцінними членами своєї громади», – наголосила Ірина Гримак.

Як повідомила голова Новороздільської міської громади Ярина Яценко, вартість придбаної квартири, площею 37,7 м2, яка знаходиться у Новому Роздолі, склала 325 тис грн. Із них 195 тис грн – кошти обласного бюджету, а ще 130 – виділили новороздільські депутати.

«Дуже важливо, що долучаються співфінансуванням наші громади і таким чином ми можемо допомогти в області значно більшій кількості дітей-сиріт. Ми даємо можливість громаді з дитиною чи її представником разом шукати це житло. Щоб новим власникам було зручно і затишно там жити, щоб навколо була потрібна інфраструктура, наприклад дитячий садочок, школа чи місце роботи» – зазначила Ірина Гримак.

За словами начальника служби у справах дітей ЛОДА Володимира Лиса до кінця 2021 року у рамках обласної програми планується закупівля близько 30 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Коментарі

Позначки: ,