На Львівщині ще чотири лікарні прийматимуть хворих на коронавірус

Новини 10 Вересня, 2021 53
Коронавірус. Фото: відкриті джерела.

На території Львівщини упродовж двох тижнів фіксують ріст хворих на коронавірус. З 10 вересня госпіталізацію пацієнтів із підозрою на COVID-19 розпочнуть ще чотири лікарні.

Про це повідомив керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

“Знову приймають Стебницька, Стрийська, Кам’янка-Бузька та Новояворівська лікарні, отже ми будемо працювати із вісьмома закладами. На території Львівської області станом на сьогодні є 14 закладів охорони здоров’я, які є в цьому переліку. Окрім цього, є два резервні заклади, які першочергово будуть включатися в роботу у разі збільшення кількості захворювань”, — каже Орест Чемерис.

Зараз стаціонари області заповнені майже на 19%. За минулу добу госпіталізували 94 хворих. У Львівській лікарні швидкої допомоги, де лікують хворих із коронавірусом, зараз госпіталізовані 147 пацієнтів із підтвердженим коронавірусом. Більшість людей старшого та літнього віку.

“Загалом із пневмоніями ми маємо навіть 159 пацієнтів. Щодо частини із них невідомо чи це дійсно коронавірусна пневмонія. 14 пацієнтів перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Два з них у вкрай важкому стані на штучній вентиляції легень. Двоє з пацієнтів вакциновані. У них перебіг захворювання є надзвичайно легший”, — розповідає медична директорка з лікувальної роботи Галина Щербата.

Загалом лікарня швидкої допомоги може прийняти понад 700 пацієнтів із COVID-19. Якщо буде потреба, то додатково розгорнуть “ковідний” шпиталь на 220 ліжок.

Дітей із коронавірусом лікують в обласній лікарні ОХМАТДИТ. У COVID-відділенні медзакладу зараз є 10 пацієнтів. Їх вік – від одного місяця до 15 років. Директорка лікарні каже, що збільшуватися кількість дітей із COVID-19 почала у вересні.

“Із тих пацієнтів, які у нас зараз перебувають на лікуванні, фактично у важкому стані одна дитина, яка має пневмонію. Решта діти поступали у важкому стані, але зараз у стані середньої важкості. У дітей є прояви вірусної інфекції, гарячки, нежиті, покашлювання, є одна дитина із бронхообструкцією, пневмонія там не підтвердилася”, — каже директорка львівського ОХМАТДИТУ Олександра Бурда.

За її словами важкий перебіг цієї хвороби спостерігають у немовлят.

Способом профілактики коронавірусу є вакцинація, каже координатор із вакцинації на Львівщині Олег Когут:

“У нас є величезне поле діяльності і потреби. Ми можемо говорити про безпеку в регіоні і місті, районі чи області тільки тоді, коли у нас буде хоча би 70% вакцинованих. Можливості є, вакцини є всі у великих кількостях”.

Зараз в області повністю вакциновані – близько 13% населення.

Коментарі

Позначки: ,