На Львівщині шахту позбавили світла

Новини 05 Жовтня, 2020 234
На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині шахтарям виплачують зарплату за грудень. Фото: прес-служба ЛОДА.

Борг за електроенергію 12 млн грн шахта “Надія” може закрити протягом 4-5 місяців

Сьогодні на шахті “Надія” відключили світло. Повністю. І на поверхні і під землею. Це вже просто перейшло всі межі. “Львівобленерго” вирішило піти на конфлікт з Міненерго.

Про це у Фейсбуці повідомив нардеп Юрій Камельчук, пише Четверта студія.

“Хто не знає, власники “Львівобленерго” – Суркіси. Так. Шахта “Надія” винна понад 12 млн грн. Так. Ця історія тягнеться 5-6 місяців. Так. Гроші витягнули з шахти попередники.
Який вихід? Шахта “Надія” уже повинна була отримати 47 млн грн. Але ці гроші для виплати зарплати”, – написав Камельчук.

Він нагадує, що це стало можливим завдяки правки до бюджету 2020, яку я зареєстрував і відстояв перед прем’єр-міністром, Міненерго та Комітетом з питань бюджету.

З іншого боку, як не буде електроенергії, то не буде роботи і зарплати. Тому варто директору разом з Міненерго подумати про перерозподіл коштів. Щоб і зарплата і електроенергія для продовження стабільної роботи 600+ працівників та спокійного життя їх сімей.

Камельчук також повідомив, що Кабмін цієї п’ятниці повинен затвердити порядок оплати від Міненерго для шахти “Надія”.

“Нарешті, сподіваюся, це станеться. І тоді наступного тижня гроші прийдуть. Борг за електроенергію 12 млн грн шахта “Надія” може закрити протягом 4-5 місяців. Проте “Львівобленерго” це не влаштовує. Їм байдуже, що шахта зупиняється, починає затоплюватися, видобуток зупиняється і шахтарі знову можуть отримати затримку зарплати. Подаю термінове звернення до “Львівобленерго” з проханням відстрочити оплату боргу, до Міненерго та Кабміну – прискорити процес перерахування коштів”, – написав нардеп.

Сьогодні на шахті Надія відключили світло. Повністю. І на поверхні і під землею. Це вже просто перейшло всі межі….

Опубліковано Юрієм Камельчуком Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , ,