На Львівщині село пішло під воду (ФОТО)

Новини 05 Липня, 2020 1 961

Фото: ФБ/Старосамбірська громада

У Старосамбірському району від повені постраждали населені пункти, розмито дороги

На Львівщині село у Старосамбірському районі підтопило внаслідок повені. 

Як пише “Четверта студія”, у соцмережах повідомляється, що велика вода підтопила житлові будинки у селі Лопушниця, знищено посіви на полях та городину на присадибних ділянках.

“Село Лопушниця. Підмита дорога, відрізані села, понищені поля, прибудинкові території та господарські будівлі у воді — результат паводку”,- повідомляється на сторінці спільноти “Старосамбірська громада” у ФБ, де оприлюднено світлини з місця події.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області, 4 липня о 07:11 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про те, що внаслідок несприятливих погодних умов (дощу), що пройшов по території Старосамбірського району, розлилась річка Катинка у 4 населених пунктах, внаслідок чого відбулось підтоплення 241 житлового будинку, 241 підвалу житлових будинків, 408 присадибних ділянок, 264 господарські споруди, 386 криниць та 13 га сільськогосподарських угідь, 3 ділянки доріг, пошкоджено 20 пішохідних переходів та 18 транспортних переїздів через річку, відсутнє транспортне сполучення до 20 будинків.

Станом на 22:00 4 липня залишалися підтопленими 118 підвалів житлових будинків, 165 присадибних ділянок, 133 криниць, 4 га сільськогосподарських угідь, 3 ділянки доріг, відсутнє транспортне сполучення до 17 будинків.

Протягом дня 4 липня підрозділами ДСНС відкачано воду із 133 колодязів та 123 підвалів житлових будинків. Всього відкачано 1729 м.куб. води. В с. Лопушниця силами ДСНС здійснювалась чистка русла річки Катинка, та буксирування 1-го автомобіля, який не зміг самостійно переїхати річку. З присадибних ділянок та сільськогосподарський угідь вода сходить самостійно.

Для проведення аварійно-рятувальних робіт, робіт по відкачуванню води з підвалів житлових будинків та колодязів, а також робіт по розчистці наносів із мулу і сміття від ДСНС залучено: 30 чоловік особового складу, 6 одиниць спецтехніки, 7 мотопомп та 1 глибинний насос.

5 липня роботи щодо ліквідації наслідків негоди продовжуються.

 

Як повідомляє УНІАН, у Львівській області 4−5 липня через сильні дощі очікується паводок. У зв’язку з цим рятувальники оголосили штормове попередження. Через зливи очікується добігання паводкової хвилі з підйомом рівнів води в річках Дністер і Стрв’яж.

Зокрема, очікується, що в Дністрі на ділянці Розділ-Журавно вода підніметься на 1,3−1,8 м. Рятувальники попереджають, що мiсцями можливий вихiд води на заплаву.

На річці Стрв’яж біля села Луки Самбірського району — на 2,5−3,5 м.

«На тлі підвищеної водності, затоплення заплави, сільськогосподарських угідь, можливе досягнення відміток початкового затоплення окремих господарських об’єктів і будівель, прирічної інфраструктури», — попередили рятувальники.

В результаті сильного дощу в трьох населених пунктах Старосамбірського району розлилася річка Катинка і підтоплень зазнали: село Старява, село Лопушниця, село Катино.

Як повідомлялося, у Старосамбірському районі внаслідок опадів підтопило село. Внаслідок ускладнення погодних умов (дощу), розлилась річка Катинка, що в с. Лопушниця Старосамбірського району. Внаслідок чого підтоплено підвали житлових будинків, господарські будівлі, присадибні ділянки також розмито сільську дорогу.

Старосамбірський район: рятувальники ліквідовують наслідки негоди

Старосамбірський район: рятувальники ліквідовують наслідки негоди

Опубліковано Головне управління ДСНС України у Львівській області Субота, 4 липня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,