На Львівщині СБУ викрила схему хабарництва у сфері архітектурно-будівельного контролю

Новини 29 Грудня, 2019 987
На Львівщині чоловік, який пропонував хабаря поліцейському відповість перед законом

На Львівщині чоловік, який пропонував хабаря поліцейському відповість перед законом

Співробітниками Служби викрито та задокументувано схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння службовцями Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області в оформленні дозвільних документів.

Про це пише “Четверта студія” посилаючись на Службу безпеки України у Львівській області.

Встановлено, що при введенні в експлуатацію об’єктів нерухомості їх власникам висувалася умова сплати грошових коштів в сумі від 5 до 7 доларів США з кожного квадратного метра за сприяння в оформленні відповідних дозвільних документів.

До протиправної діяльності залучалося ряд посередників, які акумулювали отримані в якості неправомірної вигоди кошти та забезпечували їх подальший розподіл спільно з посадовцями.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, оперативниками СБУ спільно з слідчими ДБР проведено невідкладні слідчі дії в приміщенні ДАБІ у Львівській області, а також за місцями проживання та роботи фігурантів, за результатами яких в порядку ст. 208 КПК України затримано одного з керівників органів державного архітектурно-будівельного контролю області та вилучено в нього 12 300 доларів США. Значні суми коштів, отриманих в якості неправомірної вигоди вилучено також у посередників.

Зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи проводились спільно з слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Прокуратура Львівської області.

Коментарі

Позначки: ,