На Львівщині СБУ викрила на систематичному хабарництві двох митників (ФОТО)

Новини 21 Червня, 2019 445

Фото: СБУ у Львівській області

Вимагали гроші з підприємців

Співробітники Управління Служби безпеки України у Львівській області викрили на систематичних хабарах двох посадовців митного посту «Смільниця».

Як повідомили у прес-службі управління СБУ у Львівській області, оперативники спецслужби встановили, що митники вимагали гроші з підприємців за нестворення штучних перешкод при переміщенні товарів через державний кордон. Співробітники СБУ задокументували три факти одержання посадовцями різних сум неправомірної вигоди.

Правоохоронці сьогодні, 21 червня, затримали митників поблизу робочого місця під час одержання чергового хабара.

У ході санкціонованих слідчих дій в автомобілях зловмисників виявлено понад вісімдесят тисяч гривень готівки, законність походження яких встановлюється. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: СБУ у Львівській області

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Також перевіряється інформація стосовно причетності до протиправної діяльності інших працівників митного посту.

Заходи із викриття та затримання зловмисників проводились спільно зі слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,