На Львівщині рятувальники продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

Новини 07 Листопада, 2019 61
На Львівщині рятувальники продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

6 литоспада фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 4 боєприпаси часів ІІ Світової війни.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на головне управління ДСНС у Львівській області.

Авіаційну бомбу АО-20 виявлену під час прогулянки в лісі на відстані 300 м від житлових будинків с. Фійна Жовківського району
Мінометну міну калібру 81 мм та 2 ручні гранати виявлені під час чистки колодязя на території церкви в с. Гаї-Дітковецькі Бродівського району.

Також, 6 листопада в рамках проведення планового очищення території в лісовому масиві сел. Брюховичі Львівської міської ради було виявлено 3 вибухонебезпечних предметів часів ІІ Світової війни, а саме: артилерійські снаряди калібрів 152 мм і 122 мм та авіаційна бомба АО-10. Цього ж дня фахівцями піротехнічної групи боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

З початку року на Львівщині вже знищено 803 боєприпаси та 61 набій до стрілецької зброї.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Коментарі

Позначки: ,