На Львівщині рятувальники отримали унікальні снігоболотоходи (ФОТО)

Новини 15 Лютого, 2020 781

Фото: ДСНС

До комплектації снігоболотоходу входить велика кількість професійного обладнання, зокрема: гідрокостюми, ноші з кріпленням для транспортування гелікоптером, спеціальна бензопила

В умовах збільшення туристичного потоку до України, одним із пріоритетних завдань Уряду та Державної служби з надзвичайних ситуацій є підвищення рівня безпеки туристів у Карпатському регіоні. Так, тільки протягом минулого року у гірській місцевості рятувальниками ДСНС здійснено понад 2 тис. 600 виїздів, врятовано 514 туристів та надано домедичну допомогу понад 300 особам.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на ДСНС України, на цьому 14 лютого наголосив Голова ДСНС Микола Чечоткін під час урочистої церемонії передачі сучасної гірської рятувальної техніки, зокрема, десяти снігоболотоходів «БОГУН» українського виробництва, а також спеціального обладнання і спорядження, що відбулася на Львівщині.

“Служба постійно вживає заходи щодо підвищення спроможності гірських пошуково-рятувальних підрозділів ефективно виконувати завдання за призначенням, зокрема: збільшено чисельність гірських пошуково-рятувальних підрозділів у кожній області Карпатського регіону, здійснюється матеріально-технічне забезпечення гірських пошуково-рятувальних підрозділів за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та міжнародної фінансової і технічної допомоги”, – зазначив Микола Чечоткін.

Він також додав, що з цього року вперше розпочато підготовку за професією «рятувальник гірський» у новоствореному навчальному підрозділі у місті Дрогобич.

“Сьогодні наші підрозділи отримують сучасну гірську рятувальну техніку, спеціальне обладнання, спорядження та десять снігоболотоходів «БОГУН» українського виробництва. Ця техніка буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської та Чернігівської областей”, – сказав Голова ДСНС.

В рамках заходу відбулося також нагородження особового складу. Так, за сумлінне та бездоганне служіння Українському народу, високопрофесійне виконання службових обов’язків, мужність і відвагу, виявлені під час рятування життя людей, рятувальники Карпатського регіону отримали відзнаки Кабінету Міністрів, Міністерства внутрішніх справ та ДСНС.

Практична ж частина урочистостей, а саме: огляд спорядження та демонстрація роботи снігоболотоходів «БОГУН» в умовах, максимально наближених до реальних, відбулася на навчальному полігоні 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у м. Дрогобич.

Довідково:

Особливість снігоболотоходів «БОГУН» – їх висока прохідність, яка дозволяє долати водні перешкоди та важко доступні місця у гірській місцевості, що є ключовим фактором у зменшенні часу прибуття рятувальників для надання невідкладної допомоги туристам, які потрапили у небезпеку під час подорожі.

Ці автомобілі, загальною вартістю майже 29 мільйонів гривень, мають змогу пересуватися по будь-яким типам ґрунтів та водневим перешкодам. Швидкість пересування по твердим поверхням дорівнює 40 км/г, а швидкість долання водних перешкод дорівнює 6 км/г.

До комплектації снігоболотоходу входить велика кількість професійного додаткового обладнання, зокрема: радіостанції автомобільного та авіаційного типу, гідрокостюми рятувальника, спеціальні рятувальні ноші з кріпленням для транспортування гелікоптером, рятувальні мотузки та рятувальні жилети, різноманітний шанцевий інструмент, спеціальна бензопила рятувальника.

WhatsApp Image 2020-02-14 at 10.53.30.jpeg

DSC_0907.JPG

DSC_1098.JPG

DSC_1129.JPG

DSC_1137.JPG

DSC_1147.JPG

DSC_1150.JPG

Коментарі

Позначки: , , , ,