На Львівщині розпочалась осіння призовна кампанія на військову строкову службу

Новини 02 Жовтня, 2020 138

Фото: Олександр Тіщенко/ФБ

На Львівщині розпочалась осіння призовна кампанія на військову строкову службу. Про це повідомили під час брифінгу у Львівському обласному військовому комісаріаті сьогодні, 2 жовтня. 

«Згідно із нашими планами та завданнями ми повинні призвати на військову службу близько 630 осіб. Осіння призовна кампанія, як і попередня, весняна, відбувається в час карантину, це, звісно, додаткові виклики – транспортування призовників, проведення тестувань тощо. Дякуючи співпраці місцевої влади із комісаріатом, очікуємо, що нинішній призов пройде так само, як весняний, із стовідсотковим виконанням», – зазначив голова обласної призовної комісії, заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

«Львівська область до проведення призову готова. Загалом до війська Львівщина призиває 632 осіб, із них до Збройних сил – 343, Нацгвардії – 244, 20 – до Державної прикордонної служби та 25 — до Держслужби спеціального транспорту. Окрім перевірки стану здоров’я на придатність до проходження строкової військової служби, передбачається і експрес-тестування на коронавірус – усім призовникам проведуть ІФА-тестування», – розповів військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко.

Він також наголосив, що строковиків до служби у зоні проведення ООС не залучають.

«Вони проходитимуть службу на мирній території, в межах Львівської області, а також у Рівному, Одесі, Харкові, Житомирі, тощо».

Термін служби складе 18 місяців. Для українців з вищою освітою магістра (спеціаліста) – 12 місяців.

Зазначимо, згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Тому одразу після початку нового призову військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат.

Початком військової служби за призовом вважається день направлення військовослужбовців до військової частини із районного (міськрайонного) військового комісаріату. Закінченням терміну служби є день виключення військовослужбовців зі списків особового складу військової частини.

Коментарі

Позначки: , , ,