На Львівщині розмір грошової винагороди обласної премії Степана Бандери збільшили удвічі

Новини 30 Грудня, 2021 283

Степан Бандера

Обласною премією імені Героя України Степана Бандери відзначають громадських і політичних діячів, державницькі і громадські інституції, науковців. Підстава – вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення. До цього розмір грошової винагороди на одну номінацію становив 20 тисяч гривень, а вже з наступного року його збільшать удвічі.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Премію Степана Бандери заснували у 2012 році. Її присуджують у трьох номінаціях — «Політична діяльність», «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» та «Громадська діяльність».

Як розповів український історик, громадський діяч, лауреат премії в номінації «Політична діяльність» у 2013 році Микола Посівнич започаткували премію, щоб вшанувати всіх борців за волю України, які боролись під прапором Степана Бандери.

«Степан Бандера став символом визвольного руху. Тобто йдеться не лише про одну особу, під іменем Степана Бандери ми розуміємо сотні учасників, які воювали за незалежність України в Другій світовій війні і це є збірний образ борців за волю України», – зазначив історик.

Та додав, що премія має громадсько-політичний характер. ЇЇ присуджують громадським, політичним діячам, науковцям, які своєю працею досліджують і популяризують ідеї і гасла якими боролись за незалежність української держави.

Здобувачі премії мають проживати у Львівській області. Їх на премію висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох громадських, політичних і наукових авторитетних діячів.

Як розповів директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко, цьогоріч розмір грошової винагороди на одну номінацію становив 20 тисяч гривень.

Так, у 2021 році у номінаціях премії перемогли: Комунальний заклад Сколівської міської ради «Історико-краєзнавчий музей «Сколівщина» відділу культури, туризму та промоції Сколівської міської ради, Уляна Кульчицька, Олег Кристиняк, Михайло Греділь.

Проте з наступного року грошову винагороду збільшили удвічі. Таку пропозицію ініціювала Львівська ОДА і підтримав депутатський корпус на нещодавній сесії Львівської обласної ради.

«З 2022 року за ініціативи обласної державної адміністрації розмір грошової винагороди на одну номінацію збільшено удвічі – до 40 тис грн. Загальна сума передбачена на премію становить 120 тисяч гривень», – зазначив керівник департаменту.

Зазначимо, що вже традиційно премію лауреатам вручають під час заходів з відзначення річниці дня народження Степана Бандери 1 січня біля його пам’ятника у м. Львові.

Цьогоріч захід розпочнеться о 14:00 год, як і щороку долучитись запрошують усіх небайдужих.

Коментарі

Позначки: ,