На Львівщині розкритикували проект обласної програми підвищення енергоефективності

Новини 10 Січня, 2021 164

Львівщина має реально стати безпечною і для наших мешканців, і для гостей, – Ірина Гримак

У Львівській обласній раді відбулося попереднє слухання проєкту Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

«Підхід до підтримки ОСББ у межах програми є неправильним. Необхідно зосередитися на підтримці ОСББ у районах, де платоспроможність населення менша, ніж у Львові. Тому необхідно змінити формат і підходи для визначення тих категорій ОСББ, які першочергово будуть брати участь у цій програмі», – наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Аналізуючи напрямок програми щодо підвищення енергоефективності в індивідуальному житловому фонді, профільному департаменту ОДА запропонували провести переговори з кредитно-фінансовими установами для зменшення відсоткової ставки на видані кредити населенню. У попередній рік у середньому відсоткова ставка становила 17%.

До слова, з 1996 року програмою енергозбереження скористалося понад 45 тисяч мешканців області, розмір інвестицій в енергоефективність – 940 млн грн.

«Наша програма, без сумніву, ефект людям дає. Це доконаний факт. Інше питання, чи правильні у нас підходи, напевно, що ні. Тому пропоную врахувати всі зауваження до повторного розгляду цієї програми», – підсумувала Ірина Гримак.

Коментарі

Позначки: ,