На Львівщині розконсервують старі нафтові свердловини

Новини 23 Вересня, 2018 502

Фото: "Бойківська правда"

Наприкiнцi вересня цього року

У селі Хащів на Львівщині розконсервують старі нафтові свердловини.

Про це повідомляє “ДрогобичІнфо”.

За даними видання, компанія, що володiє нафтогазовими активами в Українi, має намiр відновити буріння старої свердловини в  Турківському районі на Вовченському газоносному  родовищi  у с Хащів наприкiнцi вересня цього року. На  даний  момент  перевозиться  техніка та  укладається  бетонна  дорога до  старої  свердловини  у с Хащів.  Ведуться геологорозвідувальні роботи виявлених нафтогазових нагромаджень на глибинах до 5 тис.м на  Хащів-Лопушанській  території.

Перспективи цієї морфоструктури підсилюються тим, що вона пов’язана з тектонічною лускою, в межах якої на глибинах 3000-4000 м вже відомі Хащевське та Шумяцьке підняття. Крім того, чисельні поверхневі нафтогазопрояви та припливи нафти і газу в свердловинах на площі Лімна-Хащів (св. 10, 21 – отримано припливи газу дебітом до 10 тис м3 /добу, св.1,7 – припливи нафти до 150-200 кг/добу) дають підставу сподіватися на наявність в даному районі родовищ із запасами до кількох млн. т у.п. на невеликих глибинах (до 2000 м).

Пiсля завершення  плануються випробувальнi роботи строком близько трьох тижнiв.

Як зазначає  професор кафедр корисних копалин, історії геології, екології та інженерної геології і гідрогеології Львівського універсітету, який  брав безпосередню участь у відкритті близько 30 родовищ нафти і газу в Західному нафтогазоносному регіоні України і 4-х в Уренгої (РФ) та вивчав питання нафтогазоносності Карпат, Передкарпаття і Закарпаття, прогинів  Волино-Поділля Юрій  Крупський, найбільш реальний напрям робіт в даний час – це пошук родовищ нафти на малих глибинах у відкладах флішу палеогену і стрийської світи крейди в антиклінальних складках Скибової зони Карпат.

Тут відкрите і введене в розробку Верхньомасловецьке нафтове родовище, отримано припливи нафти на Зворівській і Бабино-Галівській площах. Нафтопрояви в свердловинах відмічені на Хащів-Лімнянській та Вовченській площах. За геологічними і сейсморозвідувальними даними намічено ряд перспективних об’єктів.

Довідково. Із цієї зони, з Східницького нафтового родовища з глибин до 500 м видобуто більше 3 млн т нафти. Реалізація цього напряму геологорозвідувальних робіт дозволить стабілізувати, а потім і збільшити видобуток нафти в Бориславському НПР і перейти до пошуків родовищ на середніх і великих глибинах.

Коментарі

Позначки: , ,